Gezinshuizen & Logeergezinnen

Gezinshuizen

Bij de gezinshuizen van Omega Groep wonen kinderen die niet meer thuis kunnen verblijven. Bij gezinshuisouders, met of zonder een eigen gezin, vinden deze kinderen en jongeren een tweede thuis. We richten ons voornamelijk op de zorg aan kinderen die voor lange tijd bij ons kunnen wonen, zodat er gewerkt kan worden vanuit de relatie die ontstaat tussen opvoeder en kind. Wij vinden het daarnaast van cruciaal belang dat de biologische ouders ook een plek hebben in het leven van onze kinderen.

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven en kundige gezinshuisouders die verschil kunnen en durven te maken in het leven van kinderen met een beperking en/of psychiatrische stoornis die niet kunnen opgroeien bij hun eigen ouders. Gezinnen die kinderen willen opnemen in hun eigen gezin en deel uit laten maken van hun leven, er daarbij van uitgaande dat ‘het echte leven’ de meest helende factor is. Durf jij langdurig het verschil te maken in het leven van een kind? En durf je dit vorm te geven in je eigen huis, midden in je eigen gezin én samen met Omega Groep?

Logeergezinnen

Omega Groep heeft logeergezinnen voor kinderen die opgroeien in één van onze gezinshuizen. Niet alleen is het fijn en leerzaam voor het kind om af en toe in een andere omgeving te zijn. Ook de gezinshuisouders hebben af en toe tijd nodig voor zichzelf en voor de andere gezinsleden.

In de regio’s Overijssel, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen zoeken wij regelmatig logeergezinnen voor kinderen die opgroeien in één van onze gezinshuizen. We zoeken mensen die er plezier in hebben om deze kinderen tijdelijk onderdeel uit te laten maken van het eigen gezin. De frequentie wordt in onderling overleg samen afgestemd, het gaat vaak om één weekend per maand en zo nu en dan in een vakantie.

Interesse?

Bel dan met Geertje van Sambeeck 06 – 82 78 72 64 (regio Friesland, Groningen en Drenthe) of met Amber Pierik 06 – 51 51 52 46.