Dagactiviteiten en werken

Dagbesteding bij en buiten Omega Groep

Leren, werken of puur een besteding van je dag hebben, is een belangrijk onderdeel van je leven. Het hebben van een doel geeft richting en erkenning aan wie je bent en wat je kunt betekenen. Afhankelijk van jouw mogelijkheden proberen wij een zo goed mogelijk antwoord te geven op je wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding of werken in een echt bedrijf.

Binnen Omega Groep bieden wij werk en dagbesteding op verschillende locaties in Groningen, Overijssel en Flevoland.

Heb je interesse? Stuur voor meer informatie of aanmelden een e-mail naar welkom@omegagroep.nl of bel naar 038 – 455 27 41.

Dagbesteding

Studio Jobpoint in Zwolle
Studio Jobpoint is een kleinschalige dagbesteding in Zwolle (in de wijk Westenholte) die zich richt op het maken van producten d.m.v. creatieve en repeterende werkzaamheden. De gemaakte producten worden verkocht bij dagbesteding locaties met een winkel. Tijdens het werk is er aandacht voor duidelijkheid en structuur, in de nabijheid van begeleiders. Op deze locatie is het mogelijk om in een prikkelarme omgeving te werken.

Bakkerij de Verwennerij in Zwolle
In de wijk Westenholte in Zwolle is Bakkerij de Verwennerij gehuisvest. In de bakkerij worden allerlei brood- en banketproducten gemaakt en verkocht. De lekkernijen worden met zorg bereid. De medewerkers leren in de bakkerij alle stappen in het maken van brood- en banketproducten en de verkoop ervan. Twee bakkers en de verkoopmedewerkers in de winkel verzorgen de begeleiding. Meer informatie vind je op bakkerijdeverwennerij.nl

Flevo Fiets in Emmeloord
Aan de Zeeasterstraat in Emmeloord is een fietsenzaak waar naast de verkoop van fietsen ook fietsen onder begeleiding van gediplomeerde fietsenmakers worden gerepareerd. Een mooie leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer op flevofiets.nl

Mennoos Kookerij in Groningen
Mennoos Kookerij is gevestigd in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg in Groningen. In een ongedwongen sfeer biedt Mennoos Kookerij lekker eten en drinken, lunch en warme maaltijd. Onder begeleiding van ervaren koks en horecamedewerkers worden alle voorkomende werkzaamheden gedaan door onze cliënten. Actuele informatie vind je op mennooskookerij.nl

Het Klaverblad Almere-Haven
Een warme en liefdevolle dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Bij kinderdagcentrum Het Klaverblad in Almere-Haven bieden we veilige ondersteuning op maat in kleine groepen van vijf tot zes cliënten en twee begeleiders.

Bij Het Klaverblad werken we met een dagprogramma dat aansluit op de belevingswereld van de cliënt. Er wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeldoelen op verschillende leefgebieden. Voor het ene kind betekent dit lezen en rekenen. Voor het andere kind zelfredzaamheid en sociale vaardigheden.
We doen daarnaast ook samen boodschappen, koken, snoezelen en werken het gehele jaar met thema’s. Een vaste vakdocent verzorgt bovendien iedere dinsdag de gymles.
Geen eigen vervoer voorhanden? Dat is geen probleem, wij hebben een eigen bus tot onze beschikking en werken daarnaast samen met een vervoersbedrijf.

Kadopoint in Emmeloord
Kadopoint is een dagbesteding locatie in Emmeloord. Hier worden producten gemaakt in opdracht van klanten en voor de winkelverkoop. Dit wordt gedaan d.m.v. repeterende opdrachten en de inzet van creativiteit. Kadopoint biedt leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met een team van begeleiders worden er samen mooie producten ontwikkeld waarbij aandacht is voor ieder zijn of haar persoonlijke interesse, talenten en werktempo.

De Kas van Kaat in Zwolle
Op het buitengoed Herfte in Zwolle bevindt zich dagbesteding locatie de Kas van Kaat welke tevens een sociale onderneming. De medewerkers worden ondersteund in een veilige omgeving met een open, positieve en eerlijke sfeer. Er is ruimte voor leren en ontwikkelen waarbij aandacht is voor persoonlijke interesses en talenten. Er wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen, rekening houdend met de beperking en leeftijd van de medewerker. Er wordt ondersteuning geboden, daar waar nodig is. En als het mogelijk is, onderzoeken we de mogelijkheden om op de arbeidsmarkt aan het werk te gaan.

De dagbesteding biedt werkgelegenheid binnen diverse afdelingen, zoals: de tuin (groenten, fruit, bloemen), het atelier, de keuken, de winkel (food en non-food), de bakkerij en het lunch café. Kijk voor meer informatie op: www.dekasvankaat.nl