Dagactiviteiten en werken

Dagbesteding bij en buiten Omega Groep

Leren, werken of puur een besteding van je dag hebben, is een belangrijk onderdeel van het leven. Het hebben van een doel geeft richting en erkenning aan wie je bent en wat je kunt betekenen. Binnen Omega Groep bieden wij werk en dagbesteding op verschillende locaties in Groningen, Overijssel en Flevoland.

Afhankelijk van de mogelijkheden proberen wij een zo goed mogelijk antwoord te geven op jouw wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding. Soms betekent dit dat je aan de slag gaat bij een externe werkgever. Wij hebben erkende jobcoaches beschikbaar, die onze cliënten vakkundig begeleiden naar dagbesteding bij externe werkgevers. Zij zoeken in overleg met jou een passende werkplek, die zomaar een eerste stap kan zijn richting betaald werk.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met (038) 455 27 41 of stuur een mail naar welkom@omegagroep.nl.

Dagbesteding

Jobpoint
Op locaties in Zwolle en Dronten heeft Omega Groep Jobpoint-vestigingen. Op deze werkplekken kunnen diverse activiteiten worden ingezet om de talenten van ieder individu te ontdekken. De begeleiders van Omega Groep helpen je hierbij. Deze website geeft een idee van wat de cliënt-medewerkers van Omega Groep hier maken en verkopen.

Een greep uit de activiteiten:

  • Repro (grafisch ontwerp en drukwerk)
  • Werken in het naai- en borduuratelier
  • Creatieve activiteiten

Bakkerij de Verwennerij in Zwolle
In de wijk Westenholte in Zwolle is Bakkerij de Verwennerij gehuisvest. In de bakkerij worden allerlei brood- en banketproducten gemaakt en verkocht. De lekkernijen worden met zorg bereid. De medewerkers leren in de bakkerij alle stappen in het maken van brood- en banketproducten en de verkoop ervan. Twee bakkers en de verkoopmedewerkers in de winkel verzorgen de begeleiding. Meer informatie vind je op bakkerijdeverwennerij.nl

Flevo Fiets in Emmeloord
Aan de Zeeasterstraat in Emmeloord is een fietsenzaak waar naast de verkoop van fietsen ook fietsen onder begeleiding van gediplomeerde fietsenmakers worden gerepareerd. Een mooie leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer op flevofiets.nl

Mennoos Kookerij in Groningen
Mennoos Kookerij is gevestigd in het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg in Groningen. In een ongedwongen sfeer biedt Mennoos Kookerij lekker eten en drinken, lunch en warme maaltijd. Onder begeleiding van ervaren koks en horecamedewerkers worden alle voorkomende werkzaamheden gedaan door onze cliënten. Actuele informatie vind je op mennooskookerij.nl

Het Klaverblad Almere-Haven
Een warme en liefdevolle dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Bij kinderdagcentrum Het Klaverblad in Almere-Haven bieden we veilige ondersteuning op maat in kleine groepen van drie tot vier cliënten.

Bij Het Klaverblad werken we met een dagprogramma dat aansluit op de belevingswereld van de cliënt. Er wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeldoelen op verschillende leefgebieden. Voor het ene kind betekent dit lezen en rekenen. Voor het andere kind zelfredzaamheid en sociale vaardigheden.
We doen daarnaast ook samen boodschappen, koken, zwemmen, snoezelen en werken een paar keer per jaar met thema’s. Een vaste vakdocent verzorgt bovendien iedere dinsdag de gymles.
Geen eigen vervoer voorhanden? Dat is geen probleem, wij hebben een eigen bus tot onze beschikking en werken daarnaast samen met een vervoersbedrijf.