Vacature - Woonbegeleiders in Lelystad voor 24 tot 32 uur per week

Meer informatie

Marlies van ’t Hof

Clustermanager

06 23387654

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. Vanuit onze locaties hebben we een uitgebreid aanbod aan begeleidings- en behandelvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Voor onze woonlocatie in Lelystad willen we een aantal nieuwe collega’s verwelkomen. Wil jij vanuit onze visie en met jouw ervaring een bijdrage leveren aan onze bewoners? Lees snel verder.

DE BAAN
Tijdens je werkdag zoek je als (persoonlijk) begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, sociale contacten of het plannen van huishoudelijke taken. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, koken of bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kortom: betrouwbaar zijn.

Het is een zelfstandige functie waarbij je ook veel samenwerkt, omdat je bijvoorbeeld gezamenlijk verantwoordelijk bent voor één of meerdere bewoners. Als woonbegeleider werk je naast dagdiensten ook onregelmatige diensten zoals late diensten, slaapdiensten en weekenddiensten. Hiervoor ontvang je onregelmatigheidstoeslag.

Je komt te werken in een team van zes woonbegeleiders met daaraan gekoppeld een clustermanager en gedragswetenschapper. Eens in twee weken is er een teamoverleg. Daarin worden de bewoners en het reilen en zeilen op de woonlocatie besproken.

Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde. Je spreekt de autonomie en kwaliteiten van de bewoners aan met respect voor hun kwetsbaarheden. Je hebt het lef om betrokken te zijn, te spiegelen en ruimte te geven voor het opdoen van eigen ervaring, met vallen en opstaan. Vanuit betrokkenheid help je het netwerk vergroten en/of stabiliseren.

DE BEWONERS

De woonlocatie is gevestigd in het centrum van Lelystad. Er wonen zo’n 12 bewoners in de leeftijd van 18 jaar tot 50+. De doelgroep is divers. Er is sprake van gevarieerde problematiek; van licht verstandelijk beperkt tot psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Een aantal bewoners heeft een lichamelijke beperking en er wonen een aantal gezinnen met jonge kinderen. Alle bewoners beschikken over een zelfstandig appartement en hebben een WLZ-VG, WLZ-GGZ of beschermd wonen indicatie. Er is een gezamenlijke ruimte. Hier vinden vrijblijvende groepsmomenten zoals koffie drinken, lunchen en avondeten plaats. Overdag gaan veel bewoners naar werk, dagbesteding of volgen een studie.

JIJ:

Deze dynamische baan vraagt dat je voortdurend kunt schakelen en jij hebt daar lol in. Je kunt goed reflecteren en kunt goed omgaan met de beperkte ‘maakbaarheid’. Je doet je uiterste best voor de bewoners maar dit geeft geen garanties voor de uitkomsten. We zoeken dan ook iemand die vitaal en energiek is. Verder:

 • Heb je een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau (richting maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider of hbo SPH);
 • Ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar. De contracturen zijn mogelijk tot 32 uur;
 • Heb je ervaring in een soortgelijke functie;
 • Heb je een behoorlijke mate van zelfstandigheid en kun je planmatig en methodisch werken;
 • Sta je stevig in je schoenen en weet je om te gaan met complexe problematiek;
 • Als je kennis hebt van contextueel werken is dat een pré;
 • Ben je bereid om onregelmatig te werken.

WIJ BIEDEN:

 • Een dienstverband van minimaal 24 uur (precieze uren nadere overeen te komen) per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.025,- tot € 2.993,- bruto o.b.v. fulltime);
 • Een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Bij goed functioneren wordt deze daarna verlengd voor onbepaalde tijd;
 • Een extra financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% èn vakantietoeslag van 8%;
 • We vinden het belangrijk dat jij fit en vitaal blijft. Daarom krijg je van ons vier vakantieweken per jaar. Daarnaast heb je ook nog recht op een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) van 57 uur per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Marlies van ’t Hof, clustermanager van de locatie. Ze is bereikbaar via 06 23387654 op maandag, dinsdag en woensdag de hele dag en donderdag tot 13.00 uur.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk zondag 13 juni jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-30 Woonbegeleider Lelystad. De gesprekken zullen gepland worden op maandagmiddag 21 juni.

Deze vacature is intern en extern uitgezet.