Vacature - Woonbegeleider (oproep) Regio Groningen

Meer informatie

Hendrik Jan

Clustermanager

06-22289851

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen, werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor onze woonlocaties in de regio Groningen zijn we op zoek naar energieke en flexibele Woonbegeleiders (oproep). Wil jij op een unieke, kwalitatieve manier vanuit de ontmoeting een relatie opbouwen om zo zorg te leveren aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BEWONERS

Op onze woonlocaties bieden wij 24-uurszorg in nabijheid aan (jong-)volwassenen met psychosociale en/of psychiatrische problematiek of een licht verstandelijke beperking. Met de bewoners werk je, waar mogelijk, toe naar (meer) zelfstandigheid. Elke bewoner heeft een eigen studio of appartement. Op de locatie is ook een gezamenlijke ruimte die dient als huiskamer. In deze ruimte wordt samen gegeten, koffiegedronken en is er ruimte voor ontmoeting. Er wordt namelijk gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat wij geloven dat het leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen.

DE BAAN

Als Woonbegeleider (oproep) krijg je de mogelijkheid om bij verschillende woonlocaties mee te werken in de begeleiding. Jouw werkdag bestaat uit individuele afspraken met de bewoners en groepsbegeleiding. Samen met de collega’s en bewoners werk je aan de persoonlijke doelen die bijdragen aan meer zelfstandigheid. De doelen kunnen op alle levensgebieden zijn zoals het leren onderhouden van een huishouden, het vergroten van het sociaal netwerk of het vinden van een goede dag invulling. Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je krijgt namelijk de vrijheid en ruimte om buiten de geplande ontmoetingen zelf regie te nemen om spontane ontmoetingen op te zoeken met een bewoner die dit nodig lijkt te hebben.

Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is hard werken om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn. Daarnaast is het met deze doelgroep en problematiek belangrijk om kleine successen te vieren. Er is niet bij iedere cliënt veel vooruitgang dus het is belangrijk dat je je hier niet door uit het veld laat slaan.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo-niveau 4;
  • Je bent flexibel inzetbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (ook slaapdiensten);
  • Je staat stevig in je schoenen en weet om te gaan met complexe problematiek.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • De mogelijkheid om ervaring op verschillende woonlocaties op te doen;
  • Je krijgt een oproepcontract (werkelijke uren variëren van 0-16 uur per week) voor de duur van één jaar met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 35;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op clustermanager Hendrik Jan via 06-22289851.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Je kunt solliciteren via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-107 Woonbegeleider oproep Groningen.