Vacature - Woonbegeleider in Zwolle voor 28 uur per week

Meer informatie

Erik Kanis

Clustermanager

06 30 78 32 21

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Ook kunnen we gerichte behandeling bieden. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Vanwege doorgroei van een collega zoeken we voor een woonlocatie in Zwolle een proactieve en betrokken woonbegeleider voor 28 uur per week. Lijkt jou dit interessant? Lees dan snel verder of neem contact op met Erik, de clustermanager van de locatie.

DE BEWONERS

Op deze locatie in Zwolle wonen twaalf cliënten met een WLZ of beschermd wonen indicatie. Het is een diverse doelgroep. De leeftijd varieert van 18 tot 43 jaar en het grootste gedeelte van de groep is man. De bewoners hebben een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

Voor veel bewoners is dit de eerste zelfstandige woonruimte en daarmee ook een belangrijke stap richting volwassenheid. Vanuit een veilige en vertrouwde relatie ga je samen met de bewoner werken aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en zelfontplooiing. Bij de ene bewoner worden grotere stappen gezet dan bij de ander en sommige bewoners bevinden zich aan hun plafond qua ontwikkeling. De bewoners hebben behoefte aan structuur. Zo heeft iedere bewoner een persoonlijk dagschema dat gevolgd wordt. Als begeleider ondersteun en begeleid je de bewoner hierbij.

De bewoners wonen in zelfstandige appartementen. Er is een gezamenlijke ruimte welke een huiskamerfunctie heeft. Er zijn vaste vrijwillige groepsmomenten zoals koffiedrinken en avondeten. Als persoonlijk begeleider heb je de regie over de inhoudelijke begeleiding van de bewoner.

DE BAAN
Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je werk bestaat zowel uit groepsbegeleiding als persoonlijke begeleiding aan de individu. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is hard werken om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn.

In deze baan vind je veel afwisseling en diversiteit in bewoners. Tegelijkertijd is het ook de grootste uitdaging van de baan om in de benadering aan te sluiten bij de diversiteit van de zorgvraag.

Iedere bewoner zet op zijn eigen manier en binnen zijn eigen mogelijkheden stappen richting een ‘volwassen’ leven. Als begeleider kun je een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit en ontwikkelingen van deze bewoners en dat maakt deze baan zo uitdagend en bijzonder.

HET TEAM
De woonlocatie is gevestigd in de wijk Holtenbroek in Zwolle. Je komt te werken in een jong, betrokken en warm team van vijf vaste woonbegeleiders. De woonlocatie bestaat nu bijna drie jaar en de meeste collega’s zijn sinds de start op deze woonlocatie werkzaam. Samen met de gedragswetenschapper is het team bezig met een verdiepingsslag. De gedragswetenschapper is meerdere malen per week aanwezig op de locatie en daardoor nauw betrokken bij de zorgprocessen. Als aanvulling op het team zoeken we een betrokken, proactieve teamspeler.

Er is een vast overlegmoment met het team, de clustermanager en gedragswetenschapper. Erik is de clustermanager van deze locatie en hij vindt het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen, betrokkenheid en gedrevenheid is. Hij is meerdere malen per week aanwezig op locatie.

JIJ:

 • Hebt een diploma voor de mbo-opleiding niveau 4 maatschappelijke zorg (voormalig SPW), persoonlijk begeleider of hbo-opleiding social work, profiel zorg (voormalig SPH);
 • Bent beschikbaar voor 28 uur en ben bereid om onregelmatig te werken;
 • Hebt ervaring met persoonlijk begeleiderschap en met de doelgroep;
 • Bent proactief, betrokken en een teamspeler;
 • Kunt planmatig en methodisch werken;
 • Staat stevig in je schoenen.

WIJ BIEDEN:

 • Een dienstverband voor 28 uur per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.025,- tot € 2.993,- bruto o.b.v. fulltime);
 • Een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Bij goed functioneren wordt deze daarna verlengd voor onbepaalde tijd;
 • Een extra financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% èn vakantietoeslag van 8%;
 • We vinden het belangrijk dat jij fit en vitaal blijft. Daarom krijg je van ons vier vakantieweken per jaar. Daarnaast heb je ook nog recht op een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) van 57 uur per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Erik Kanis. Hij is de clustermanager van de locatie en te bereiken op 06 30 78 32 21.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk zondag 18 juli jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-41 Woonbegeleider Zwolle. De gesprekken worden gepland op vrijdag 23 juli.

Deze vacature is intern en extern uitgezet.