Vacature - Woonbegeleider in regio Dronten/Emmeloord

Meer informatie

Sander Messelink

Clustermanager

06-20603816

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. Vanuit onze locaties hebben we een uitgebreid aanbod aan begeleidings- en behandelvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Voor regio Dronten/Emmeloord zoeken we een leuke, enthousiaste en zelfverzekerde woonbegeleider die bij diverse woonlocaties in deze regio wil werken. De contracturen worden in overleg vastgesteld.

DE LOCATIES

Je krijgt de mogelijkheid om bij verschillende woonlocaties in Dronten en Emmeloord mee te werken in de begeleiding. Wij bieden 24-uurs zorg in nabijheid aan (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. De zorgvraag richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven. We bieden zowel begeleid zelfstandig wonen aan als groepswonen.

In regio Dronten en Emmeloord zijn vijf verschillende woonlocaties gevestigd. In overleg ga je werken op een aantal van deze locaties.

DE BEGELEIDING

Binnen Omega Groep werken we vanuit een contextuele benadering. Wij geloven dat context, achtergrond en de dingen die je hebt meegemaakt mede bepalend zijn voor hoe je in het leven staat.

De ontmoeting tussen mensen centraal. We zijn onderdeel van het leven van de cliënt en hebben het lef om ons op alle levensgebieden te bemoeien en durven dit te bespreken. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde.

JIJ:

Jij herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. Je bent een enthousiaste begeleider, kunt snel schakelen en zoekt afwisseling in je werk. Juist daarom vind je het leuk dat je (in overleg) wordt ingezet op diverse locaties. Je bent flexibel en maakt gemakkelijk verbinding met onze bewoners, hun netwerk en onze organisatie. Verder:

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau (richting maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider of hbo SPH);
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken.

WIJ:

  • Bieden de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende woonlocaties bij een organisatie waar het ook gaat om wie jij bent;
  • Bieden een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 35 (€ 1.920,- tot € 2.853,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Bieden een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Bij goed functioneren wordt deze daarna verlengd voor onbepaalde tijd;
  • Geven een extra financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen;
  • Bieden Een eindejaarsuitkering van 8,33% èn vakantietoeslag van 8%;
  • Vinden het belangrijk dat jij fit en vitaal blijft. Daarom krijg je van ons vier vakantieweken per jaar. Daarnaast heb je ook nog recht op een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) van 57 uur per jaar bij een fulltime dienstverband;
  • Geven een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Sander Messelink, clustermanager. Hij is bereikbaar op 06-20603816.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-31 Woonbegeleider Dronten/Emmeloord. We nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.