Vacature - Woonbegeleider in Lelystad voor 28 uur per week

Meer informatie

Peter van Bergeijk

Clustermanager

06-23712163

Omega Groep is een visie gedreven organisatie. Twaalf jaar geleden is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Het gaat bij ons om wie je bent, zowel voor medewerkers als cliënten. De menselijke ontmoeting is het uitgangspunt voor zowel het cliënt-, als het personeels- en organisatiebeleid van onze organisatie. Erkenning, ontmoeting en vandaar uit een betekenisvolle relatie aangaan zijn belangrijke thema’s vanuit onze visie.

Bij onze woonlocatie in Lelystad zoeken we vanwege de vakantieplanning en ter vervanging van zwangerschapsverlof tot januari 2022 een woonbegeleider. Ben jij de woonbegeleider die gemakkelijk in verbinding komt en vanuit onze visie een bijdrage wil leveren aan de levenskwaliteit van de bewoners? Lees dan snel verder.

DE BEWONERS

De woonlocatie is gevestigd Lelystad en is goed bereikbaar met het OV. Wie bieden 24-uurs zorg in nabijheid aan twintig jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of GGZ-problematiek. De bewoners hebben dagbesteding op maat. De zorgvraag richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven. Alle bewoners hebben een zelfstandig appartement en daarnaast is er een groepsruimte waar de bewoners deel (kunnen) nemen aan gezamenlijke momenten zoals koffiedrinken en avondeten.

Wat het werken met deze doelgroep zo leuk maakt is de diversiteit: iedere bewoner heeft zijn eigen levensverhaal en ze wonen hier graag. De sfeer onder de bewoners is relatief goed en er wordt ondanks de zware indicaties in harmonie en met weinig conflicten samen geleefd.

DE BAAN

Tijdens je werkdag zoek je als begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. De meeste bewoners hebben dagbesteding op maat. Dit maakt dat het drukste moment van de werkdag in de namiddag en avond is omdat dan alle bewoners aanwezig zijn. Soms help je met de financiën, sociale contacten of het plannen van huishoudelijke taken. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, koken of bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kortom: betrouwbaar zijn.

HET TEAM

Je komt te werken in een team van zeven begeleiders met daaraan gekoppeld een clustermanager en een gedragswetenschapper. Net zoals de doelgroep is ook het team divers qua achtergrond en ervaring. Er wordt veel samengewerkt: bijna alle diensten worden met twee begeleiders gedraaid.

JIJ:

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. Je hebt enige ervaring met groepsbegeleiding en kunt snel inschatten wat een bewoner (extra) nodig heeft. Je komt gemakkelijk in verbinding met de bewoners en bent alert op wat er speelt. Vanwege de vakantieplanning is het daarnaast fijn als extra inzetbaar bent in juli en augustus. Verder zijn de volgende punten van belang:

  • Je hebt een afgeronde opleiding op mbo 4- of hbo-niveau richting maatschappelijke zorg;
  • Je bent op korte termijn en tot januari 2022 beschikbaar voor 28 uur per week en bent bereid om onregelmatig te werken.

WIJ:

  • Bieden een mooie werkplek waar je ervaring op kunt doen, waar het ook gaat om wie jij bent en waar je een bijdrage kunt leveren aan de levenskwaliteit van de bewoners;
  • Bieden een tijdelijk dienstverband van 28 uur per week tot januari 2022 met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 35 (€ 1.861,- tot € 2.766,- bruto o.b.v. fulltime). Bij wederzijdse tevredenheid kan het contract worden verlengd op flexibele basis. Daarnaast kunnen we onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn binnen Omega Groep;
  • Bieden een extra financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen;
  • Bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
  • Naast de vakantie-uren krijg je een Persoonlijk Budget Levensfase die je als extra vakantiedagen kunt inzetten, maar ook voor een uitruilregeling met fiscaal voordeel;
  • Bieden een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Peter van Bergeijk. Hij is de clustermanager van de locatie en te bereiken op 06- 23712163.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur uiterlijk zondag 16 mei jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-17 Woonbegeleider Lelystad. De gesprekken zullen kort daarna plaatsvinden.

TER INFO

  • Deze vacature is intern en extern uitgezet;
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.