Vacature - Woonbegeleider in de flexpoule van Groningen

Meer informatie

Hendrik Jan

clustermanager

06-22289851

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor twee woonlocaties in Groningen zoeken wij een Woonbegeleider die op beide locaties wil gaan invallen. Wil jij op een unieke, kwalitatieve manier vanuit de ontmoeting een relatie opbouwen om zo zorg te leveren aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BEWONERS

Op beide woonlocaties bieden wij 24-uurs zorg in nabijheid aan (jong-)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Op de locaties wonen 15 tot 21 bewoners. De zorgvraag richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven.

De bewoners hebben allemaal een eigen studio of appartement. Op de locaties is ook een gezamenlijke ruimte die dient als huiskamer. In deze ruimte wordt samen gegeten, koffie gedronken en is er ruimte voor de ontmoeting met elkaar. Er wordt namelijk gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat wij geloven dat het leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Hierbij hoort het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar.

DE BAAN

Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je krijgt namelijk de vrijheid en ruimte om buiten de geplande ontmoetingen zelf regie te nemen om spontane ontmoetingen op te zoeken met een bewoner die dit nodig lijkt te hebben.

Je werk bestaat uit een mix van ambulante hulpverlening en groepsbegeleiding. Je organiseert bijvoorbeeld activiteiten zoals een inloopmoment met koffie of een spelletjesmiddag. De bewoners bezoek je soms in hun eigen studio omdat je dan kunt zien hoe ze er écht bij zitten. Je sluit aan bij wat een ieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is hard werken om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn. Daarnaast is het met deze doelgroep en problematiek belangrijk om kleine successen te vieren. Er is niet bij iedere cliënt veel vooruitgang dus het is belangrijk dat je je hier niet door uit het veld laat slaan.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op mbo-niveau 4;
  • Je bent flexibel inzetbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (ook slaapdiensten);
  • Je staat stevig in je schoenen en weet om te gaan met complexe problematiek.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een oproepcontract met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 35 (€ 2.110,- tot € 3.009,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op clustermanager Hendrik Jan via 06-22289851.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw sollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-50 Woonbegeleider Groningen.

We werven net zo lang door tot we de juiste kandidaat gevonden hebben! Je hoort binnen enkele werkdagen na jouw sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.