Vacature - Woonbegeleider groepswonen in Zwolle

Meer informatie

Gedragswetenschapper

Ariane den Engelsen

06-10534791

Woonlocatie voor groepswonen in Zwolle is per 1 oktober 2020 op zoek naar een Woonbegeleider.

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen, vanuit een contextuele benadering. Vanwege een verschuiving in het team zoeken we voor een woonlocatie in Zwolle een woonbegeleider.

DE BEWONERS

Op deze locatie wonen negen cliënten in de leeftijd van 20 tot 34 jaar, waarvan zes mannen en drie vrouwen. Onze doelgroep heeft een licht verstandelijke beperking met bijkomende stoornissen waaronder autisme. Overdag gaan veel cliënten naar werk, dagbesteding of volgen een studie. De cliënten wonen in zelfstandige appartementen welke allemaal grenzen aan de gezamenlijke groepsruimte. Deze groepsruimte heeft een huiskamerfunctie want er wordt gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’. Hierbij hoort het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar. Je werkt vanuit de ontmoeting en vanuit daar doe je wat nodig is voor de bewoner. Er zijn vaste groepsmomenten zoals koffiedrinken, lunchen en avondeten. Daarnaast is er vrijheid om zelf ontmoetingen te organiseren met de groep of individu. Ook de bewoners zoeken de ontmoeting met elkaar op, zo gaan ze bijvoorbeeld met een groepje naar de bioscoop of samen sporten. Het ‘samenleven met elkaar’ in combinatie met deze doelgroep zorgt ook voor uitdagingen, zoals de harmonie in de groep te bewaken en te herstellen.

DE BAAN

Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je werk bestaat met name uit groepsbegeleiding maar richt zich soms ook op de individu. Je organiseert bijvoorbeeld activiteiten zoals een inloopmoment met koffie of een spelletjesmiddag. Daarnaast zoek je waar nodig de één op één ontmoeting op. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is hard werken om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn. Daarnaast is het met deze doelgroep en problematiek belangrijk om kleine successen te vieren. Er is niet bij iedere cliënt veel vooruitgang dus het is belangrijk dat je je hier niet door uit het veld laat slaan.

Wat deze baan zo leuk maakt is dat je aan een langdurige relatie kunt werken met zowel collega’s als bewoners. Er is een nauwe samenwerking met je collega’s en ruimte om te sparren maar daarnaast draai je soms ook zelfstandig diensten. Verder ben je persoonlijk begeleider voor één of meerdere bewoners. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het grotere geheel.

HET TEAM

De woonlocatie is gevestigd in de wijk Holtenbroek in Zwolle. De locatie is goed bereikbaar met de auto, binnen 5 minuten ben je vanaf de snelweg op locatie. Je komt te werken in een team van zeven vaste woonbegeleiders die al lang met elkaar samen werken. Als aanvulling op dit team zijn we op zoek naar een woonbegeleider die zelfsturend en proactief werkt en open communiceert.

Op de locatie werk je zowel avonddiensten (14.30-22.30 uur), slaapdiensten (16.30-10.00 uur) als weekenddiensten (10.45-19.00 uur). Gemiddeld word je twee weekenden per maand ingezet.

Er zijn vaste overlegmomenten met het team, de clustermanager en gedragswetenschapper. Frederique is de clustermanager van deze locatie en zij vindt het belangrijk om open en transparant met elkaar samen te werken. Ze is regelmatig aanwezig op locatie.

JIJ:

 • Vindt het fijn om zelfsturend en pro actief te werken;
 • Houdt van open communicatie;
 • Bent per 1 oktober flexibel beschikbaar voor 20 tot 24 uur per week;
 • Kunt planmatig en methodisch werken;
 • Staat stevig in je schoenen;
 • Hebt al ervaring met het werken met LVB en autisme;
 • Bent in het bezit van minimaal een diploma op mbo-niveau 4 richting de zorg.

WIJ BIEDEN:

 • Een dienstverband van 20 tot 24 uur per week met een salaris conform de gehandicapten cao, functiegroep 40 (€ 1.963,- tot € 2.902,- bruto o.b.v. fulltime);
 • Een contract voor bepaalde tijd van één jaar, startende op 1 oktober 2020. Bij goed functioneren wordt deze daarna verlengd voor onbepaalde tijd;
 • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten en feestdagen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
 • Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Ariane den Engelsen. Zij is de gedragswetenschapper van de locatie en te bereiken op 06-10534791.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk maandag 17 augustus 2020 jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van Woonbegeleider Zwolle 2020-27. Op maandag 24 augustus 2020 worden de individuele gesprekken gepland.

Ter info:

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een assessment kan onderdeel van zijn de sollicitatieprocedure, hierover word je tijdig geïnformeerd.
 • Er zal een referentiecheck gedaan worden bij de door jouw opgegeven (ex-)werkgever.
 • Voor het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de AVG-richtlijnen. Zie ook ons privacyreglement en gedragscode.