Vacature - Woonbegeleider bij woonlocatie Het WIZ

Meer informatie

Frederique

Clustermanager

06 82 33 45 38

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor onze woonlocatie het WIZ in Zwolle zoeken we een woonbegeleider voor de invalpool. Wil jij onze bewoners graag een veilige en gestructureerde omgeving bieden zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven? Dan kijken we naar jou uit!

DE BEWONERS

Op woonlocaties het WIZ wonen bewoners met het syndroom van Down of een verstandelijke beperking. Deze locatie is een wooninitiatief dat door ouders is opgericht. De ouders zijn een belangrijke samenwerkingspartner, ze zijn volop betrokken in het realiseren van een prettig leefklimaat voor de bewoners. Alle bewoners hebben hun eigen appartement in een complex waar begeleiding in nabijheid aanwezig is. Het gezinsleven wordt zoveel mogelijk nagebootst. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van de gezamenlijke ruimte, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt en avondeten. Iedereen heeft een aandeel in het samenwonen. De bewoners hebben allemaal een vorm van dagbesteding.

Op woonlocatie het WIZ wonen zeven bewoners met een leeftijd tussen de 20 en 40 jaar. Afhankelijk van jouw inzetbaarheid en de klik met de locatie wordt je op deze locatie ingezet op de ‘open diensten’. Wij bieden 24-uurszorg, dat betekent dat je zowel late- als slaapdiensten en (in het weekend) dagdiensten draait.

DE BAAN
Binnen Omega Groep werk je als begeleider vanuit je gevoel, dat wordt gevormd op basis van je intuïtie, je kennis van de bewoner en je kunde. Er wordt gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat  leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met elkaar. Vanuit deze relatie ga je je met elkaar bemoeien en samen bepalen welke koers gevaren wordt.

Je werkt samen met collega’s en de ouders. Samen zorg je ervoor dat de bewoners een zo compleet mogelijk leven kunnen leiden in de maatschappij. Je haalt voldoening uit het dagelijkse leven organiseren met de bewoners. De uitdaging is om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke zorg) gerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4;
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
  • Je bent flexibel inzetbaar en kunt onregelmatige diensten werken.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een oproepcontract voor de duur van één jaar, met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 35 (€ 1.920,- tot € 2.853,- bruto o.b.v. fulltime).
  • Daarnaast ontvang je onregelmatigheidstoeslag, een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof en een aanvullende reiskostenvergoeding.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Frederique (06 82334538) voor vragen.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek, een gesprek met de ouders van de bewoners en een meeloopmoment.

Ben je enthousiast geworden? Leuk, wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar iksolliciteer@omegegroep.nl onder vermelding van 2023-27 Invalkracht WIZ.