VACATURE - Thuisondersteuner & Ambulant Begeleider Groningen

Meer informatie

Clustermanager

Agnes van der Horst

06 – 30 56 45 33

Team Groningen is per 1 maart op zoek naar een Thuisondersteuner & een Ambulant Begeleider.

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen, vanuit een contextuele benadering. Elkaar ontmoeten staat centraal en het team zoekt elkaar dan ook regelmatig op om ervaringen te delen.  

Er komen steeds meer nieuwe hulpvragen binnen en de huidige caseload wordt steeds groter, daarom zijn we op zoek naar versterking van het team. Ben jij creatief in het bedenken van oplossingen, vind je het leuk om met kinderen te werken en bruis je van de energie? Lees dan verder! 

Het team 

Team Groningen is enthousiast en betrokken, maar hoe uit zich dat nou in hun werk. Het kantoor in Groningen is de plek waar ze elkaar regelmatig treffen voor vergaderingen maar ook om te kunnen sparren. Er is openheid in de zorg die ze leveren, successen worden gedeeld maar ook teleurstellingen worden besproken. Voor elkaar klaarstaan en daar waar nodig collegiale ondersteuning bieden. Loop je vast in een hulpvraag dan is er altijd wel een collega die je kan helpen. Het team vindt het belangrijk dat er een stuk herkenning is naar elkaar, hoe fijn is het als je niet hoeft te vragen om hulp maar dat je collega al klaar staat om te helpen. Agnes de clustermanager en Rosmarijn de gedragswetenschapper bieden vanuit een coachende rol ondersteuning bij ingewikkelde hulpvragen. Soms komen er lastige situaties op je pad, de caseload wordt dan onderling opgesplitst. Samen tot een passende oplossing komen en de juiste hulp bieden is waar het team blij van wordt. Je maakt verschil in het leven van mensen en dat doe je door naast elkaar te staan.  

De cliënten 

De cliënten hebben psychiatrische problematiek zoals autisme, ADHD en depressie. Soms in combinatie met LVB. Je biedt individuele begeleiding of gezinsbegeleiding waarbij opvoedingsondersteuning vaak een hulpvraag is. Deze individuele ondersteuning vindt plaats in de thuissituatie van de client. Afhankelijk van de leeftijd ligt de focus op ervaringsleren, je gaat samen op pad en ondersteund ook in de thuisomgeving. Beschikbaarheid na schooltijd is dus van belang. Er zijn ook (jong)volwassenen met hulpvragen, waarbij je helpt relaties te versterken met familie, vrienden en externen. Dit vanuit de context waarbij netwerkversterking wordt ingezet.   

Door samen dingen te ondernemen en te bespreken krijgen de cliënten inzicht in wie ze zijn, leren omgaan met hun beperking en ontdekken ze hun krachten. Jij helpt ze uiteindelijk om meer grip krijgen op hun dagelijkse leven. Door de juiste ondersteuning te bieden zorg jij ervoor dat cliënten en hun omgeving zich gelukkiger voelen. Drempels neem je samen. Je brengt gezelligheid bij de cliënten, omdat je ze kan ontlasten en de scherpe randjes eraf haalt. Het is daarom belangrijk dat er een juiste match gemaakt wordt. Agnes en Rosmarijn kijken naar de cliënt, het team, de hulpvragen en jouw individuele talenten. Op basis van kennis en persoonlijkheid wordt er een passende match gemaakt.

De baan

Voor de regio Groningen is het team op zoek naar een thuisondersteuner en een ambulant begeleider.  

Als thuisondersteuner houd je je bezig met enkelvoudige problematiek, met name ervaringsleren en presentiebenadering. Je werk op sommige momenten samen met de gezinsbegeleider.  

Als ambulant begeleider heb je te maken met meervoudige problematiek, ingewikkeldere psychische vraagstukken en gezinsbegeleiding. Zo nodig treed je op als casemanager in contacten met externe instanties.  

In beide functies werk je zelfstandig en draag je verantwoordelijkheid voor jouw werk. Je hebt zelf de regie over je agenda, je werkt vaste dagen maar hoe deze ingevuld worden hangt af van de behoefte van de cliënt en wat jij nodig hebt om vitaal te blijven. Belangrijk is het schrijven van plannen en rapportages, dat is een wezenlijk onderdeel van je werk. De verantwoording die hierin wordt vastgelegd is vaak nodig om bij externe instanties zaken te regelen. Je goed kunnen invoegen in bestaande situaties vraagt creativiteit in het vinden van oplossingen. Jij bent creatief in omgang met problematiek en weet dit om te zetten in actie. Kleine, eenvoudige oplossingen kunnen soms grote positieve impact hebben op iemands leven.  

Functie thuisondersteuner: 

 • een mbo– zorg opleiding niveau 4 afgerond; 
 • kennis van psychiatrische problematiek; 
 • ervaring met jongeren met psychische beperking; 
 • B-rijbewijs en eigen vervoer is noodzakelijk.

Functie ambulant begeleider:  

 • een hbo- zorg opleiding afgerond, bij voorkeur SPH, MWD of Social Work; 
 • kennis van psychiatrische problematiek; 
 • ervaring met jongeren met psychische beperking; 
 • B-rijbewijs en eigen vervoer is noodzakelijk;
 • SKJ-registratie of de mogelijkheid tot registratie vanuit je vooropleiding. 

Wij bieden

 • een dienstverband van 24 uur per week, uitbreiding uren in overleg;
 • contract voor bepaalde tijd van 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • salaris conform gehandicapten CAO; Thuisondersteuner functieschaal 40 en Ambulant begeleider functieschaal 45;
 • eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis;
 • werkkostenregeling, wat de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld een fiets, laptop of telefoon met belastingvoordeel aan te schaffen;
 • korting op jouw collectieve ziektekostenverzekering.

Vragen

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Agnes van der Horst. Ze is de clustermanager regio Groningen en te bereiken op 0630564533. 

Ontmoeten

Wil je graag onderdeel zijn van dit team? Stuur dan vóór vrijdag 21 februari 2020 je motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van vacature Team Groningen 2020-8.  

Dinsdag 25 februari 2020 van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een groepsbijeenkomst gehouden. Uiterlijk maandag 24 februari 2020 verneem je een reactie van ons of je hiervoor bent uitgenodigd. 

Tijdens de groepsbijeenkomst zal er gekeken worden of je past in de functie thuisondersteuner of ambulant begeleider. Woensdag 26 februari 2020 in de middag worden er vervolggesprekken gepland. 

Ter info 

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 • Een assessment kan onderdeel van zijn de sollicitatieprocedure, hierover word je tijdig geïnformeerd. 
 • Er zal een referentiecheck gedaan worden bij de door jouw opgegeven (ex-)werkgever.  
 • Voor het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de AVG-richtlijnen. Zie ook ons privacyreglement en gedragscode.