Vacature - Stagiaire wonen midden

Meer informatie

Frederique

0682334538

of

Marlinde

0620458615

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Wil jij het vak van begeleiden leren? Wij hebben bij verschillende woonlocaties in Zwolle per september 2023 een stageplaats (mbo4/hbo) beschikbaar. Wil jij onder goede stagebegeleiding ervaring opdoen in de begeleiding van onze diverse doelgroep en onze visie? Lees dan verder.

DE STAGE

Wij bieden 24-uurs zorg in nabijheid aan (jong-)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. De zorgvraag van de bewoners richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven. We hebben in Zwolle stageplekken beschikbaar bij (begeleid) wonen en groepswonen. Soms stromen cliënten door naar zelfstandig wonen. Als stagiaire draai je wisselende diensten en in overleg kun je ook worden ingepland voor weekenddiensten. Zo maak je de diverse situaties mee die kunnen voorkomen bij onze locaties.

Overdag gaan veel cliënten naar werk, dagbesteding of volgen een studie. De cliënten wonen in zelfstandige appartementen welke allemaal grenzen aan de gezamenlijke groepsruimte. Deze groepsruimte heeft een huiskamerfunctie want er wordt gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’. Hierbij hoort het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar. Je werkt vanuit de ontmoeting en vanuit daar doe je wat nodig is voor de bewoner.

Er zijn vaste groepsmomenten zoals koffiedrinken, lunchen en avondeten. Daarnaast is er vrijheid om zelf ontmoetingen te organiseren met de groep of individu. Ook de bewoners zoeken de ontmoeting met elkaar op, zo gaan ze bijvoorbeeld met een groepje naar de bioscoop of samen sporten. Het ‘samenleven met elkaar’ in combinatie met deze doelgroep zorgt ook voor uitdagingen, zoals de harmonie in de groep te bewaken en te herstellen.

JIJ:

Omega Groep is een visiegedreven zorgorganisatie. We vinden het daarom belangrijk dat je affiniteit hebt met onze begeleidingsstijl. Het werken met de (soms) complexe doelgroep vraagt kennis ten aanzien van methodisch en planmatig handelen. Je dient stevig in je schoenen te staan en enige levenservaring te hebben. Verder:

  • Je doet een opleiding richting maatschappelijk zorg op mbo4- of hbo-niveau;
  • Bent voor minimaal 5 maanden en minimaal 24 uur per week (in overleg is minder  mogelijk) beschikbaar voor de stage.

WIJ BIEDEN:

  • Een meeloopstage voor minimaal 24 uur per week (in overleg minder) en een minimale duur van 5 maanden;
  • Begeleiding van een geschoolde en ervaren stagebegeleider;
  • Een mooie stageplaats waar je ervaring kunt opdoen met een diverse doelgroep;
  • Een stagevergoeding conform de cao-gehandicaptenzorg van € 400,- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek.

ONTMOETEN

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Frederique of Marlinde. Zij zijn Clustermanager en telefonisch en via WhatsApp te bereiken op +31 682334538 (Frederique) en +31 620458615 (Marlinde).

Heb je interesse in een stageplaats bij Omega Groep? We kijken naar je uit! We ontvangen graag het ingevulde sollicitatieformulier, samen met jouw cv. Deze kun je mailen naar iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van ‘Stage Midden’.