Vacature - Stage als Begeleider bij Klaverblad Almere

Meer informatie

Begeleiders Klaverblad

036 547 15 00

Stage als Begeleider bij Klaverblad Almere

Omega Groep , Het Klaverblad is een warme en liefdevolle dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Daarbij is er vaak sprake van een bijkomende beperking zoals autisme, ADHD en/of gedragsproblemen. Naast de verstandelijke beperking kunnen de kinderen motorisch beperkt zijn of een vorm van epilepsie hebben. Er is geen leeftijdsgrens of grens voor het niveau van functioneren.  Cliënten Iedere individuele aandacht aangepast op hun niveau. Wij sluiten zo dicht mogelijk aan bij de belevingswereld van de cliënt, om zo gehoor te geven aan de intensieve ondersteuningsvraag. Elk stapje is er één en daarom waardevol.

Er zijn op dit moment vier groepen variërend van 3 tot 5 cliënten, met 1 of 2 begeleiders. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met de individuele ondersteuningsvraag. Wij vinden het belangrijk dat cliënten  van elkaar kunnen leren en bij elkaar passen.  Zo creëren we een veilige omgeving, zodat er ruimte is voor ontwikkeling.

DE STAGE

Voor de regio Almere zoeken wij stagiaires bij onze dagbehandeling Het klaverblad.

Een gedreven stagiaire die in overeenstemming  met de visie van Omega Groep en een bijdrage wil leveren aan de levenskwaliteit van onze cliënten. Werken binnen Omega Groep is aansluiten bij het appèl dat de cliënt en zijn of haar gezin op je doet. Het professioneel handelen is gericht op hulp en ondersteuning op alle facetten van het leven. Dit handelen komt voort uit de erkenning van de cliënt en een proactieve houding. De hulpverlening vindt plaats in de ontmoeting tussen begeleider en cliënt, omdat we geloven dat het leven verrijkt word door het persoonlijk contact tussen mensen.  De contextuele visie helpt ons hierbij.

Activiteiten: zwemmen, wandelen, boodschappen, voorlezen, werken aan schoolse vaardigheden, muziek, bakken/koken, knutselen.

WIJ VRAGEN

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die stevig in zijn of haar schoenen staat. Je vindt het een uitdaging om aan de slag te gaan met een complexe en uitdagende doelgroep. Je hebt een open, lerende houding. Je volgt de HBO of MBO studie bijv. MWD, begeleider gehandicapten zorg, Pedagogisch medewerker, Pedagogiek of SPH. Verder verwachten we dat je goed kunt aansluiten bij wat de cliënten nodig hebben en dat je instaat bent om de relatie met de ander aan te gaan.

WIJ BIEDEN

  • Een veilige leerplek waar het ook draait om jouw en je jezelf kan ontplooien;
  • Een enthousiast en gemotiveerd team;
  • Een plek waar geen dag hetzelfde is;
  • Je kan bij ons stage lopen van minimaal 2 dagen tot maximaal 5 per week (dagen in overleg) tussen 8.30 en 17.00 uur.

VRAGEN?

Je kunt deze stellen aan de begeleiders van het Klaverblad en bellen op telefoonnummer 036 547 15 00. Te bereiken op ma t/m vrij (het liefst na) 15.30 uur.

ONTMOETEN

Ben je enthousiast? Stuur dan je brief en CV naar: vacature@omegagroep.nl

TER INFO

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  • Er zal een referentiecheck gedaan worden bij de door jouw opgegeven (ex-)werkgever.
  • Voor het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de AVG-richtlijnen. Zie ook ons privacyreglement en gedragscode.