Vacature - Psychodiagnostisch Medewerker doelgroep jeugd in Steenwijk

Meer informatie

Marleen Haxe

GZ-Psycholoog

06 55 48 22 26

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit. Wil je meer weten over onze visie? Kijk dan eens op Missie en visie – Omega Groep.

Voor zowel woonlocaties, ambulante begeleiding als dagbesteding hebben we een uitdagende vacature voor psychodiagnostisch medewerker (16-18 uur per week) in Steenwijk.

DE BAAN
Als psychodiagnostisch medewerker ga je aan de slag met het afnemen en uitwerken van psychologisch onderzoek en het beheren van aanmeldingen. De cliëntenpopulatie bestaat uit zowel ambulante als intern verblijvende jeugdigen/volwassenen in de leeftijd vanaf 4 jaar met LVB- en/of psychiatrische problematiek. Vanwege de grote diversiteit van de problematiek, leeftijdsgroep en soort onderzoeken is geen dag hetzelfde.

Je hebt veel vrijheid in je functie als het gaat om het invullen van je werkzaamheden over je werkdagen. Er is ruimte om samen met je collega’s de problematiek te begrijpen en om af te stemmen welk onderzoek/test passend is bij de hulpvraag. Je wordt aangestuurd door de gedragswetenschapper, in samenspraak met de clustermanager.

De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

 • Voorbereiden en uitvoeren van diagnostiek, zoals intelligentie-, neuropsychologisch onderzoek en persoonlijkheidsdiagnostiek, d.m.v. testen, vragenlijsten en observaties bij cliënten met veelal LVB en/of psychiatrische problematiek;
 • Verwerken en verslaglegging van de onderzoeksresultaten en observaties;
 • Bespreken van onderzoeksresultaten;
 • Deelname aan relevante interne overlegvormen;
 • Onderhouden van relevante in- en externe contacten;
 • Beheren en up-to-date houden van het psychodiagnostisch materiaal.

Al met al een baan voor afwisseling, vrijheid en leuke, enthousiaste collega’s die open staan voor initiatieven en nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied.

WIJ BIEDEN

Het betreft een dienstverband van 16-18 uur per week (nader overeen te komen) met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 45. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase, reiskostenvergoeding, een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

WIE BEN JIJ?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding Toegepaste Psychologie (TP), incl. differentiatie PDW, Saxion AMA psychodiagnostisch werker, Saxion TP, toegepast psycholoog of een afgeronde opleiding tot psychologisch assistent;
 • Bij voorkeur heb je werkervaring opgedaan met psychiatrische en/of LVB doelgroepen en met het afnemen van diverse psychodiagnostische instrumenten bij jeugdigen en/of volwassenen;
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden;
 • Omdat je op verschillende locaties gaat werken, zijn een rijbewijs en auto vereist;
 • Je bent stressbestendig, hebt relativeringsvermogen en je bent initiatiefrijk;
 • Omdat je veel en nauw samenwerkt met je collega’s en met verschillende doelgroepen cliënten, vraagt dit een goed aanpassingsvermogen, zodat je kan aansluiten op verschillende belevingswerelden;
 • Je werkt graag zelfstandig en weet zelf invulling aan je werkdag te geven, maar voelt je ook prettig in de samenwerking met je collega’s binnen je team;
 • Je durft initiatieven te nemen en actief mee te denken binnen je vakgebied.

ONTMOETEN

Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie en/of Omega Groep? Neem dan gerust contact op met GZ-Psycholoog Marleen Haxe via 06 55 48 22 26.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Dan kijken we naar uit naar jouw sollicitatie! Stuur uiterlijk zondag 30 januari jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-77 Psychodiagnostisch medewerker Steenwijk. De gesprekken worden gepland op dinsdag 1 februari en woensdag 2 februari tussen 13:00 en 15:00 uur.