Vacature - Persoonlijk Begeleider voor 24 uur per week bij dagbesteding in Almere

Meer informatie

Jennifer Blok

Clustermanager

06 12 09 39 50

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

 

Het Klaverblad in Almere-Haven biedt een warme en liefdevolle dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. We zoeken een collega persoonlijk begeleider dagbesteding voor 24 uur per week. Ben je een enthousiaste persoonlijk begeleider met humor? Lees dan verder!

DE BAAN

Je komt te werken op de ‘belevingsgroep’. Deze bestaat uit subgroepen van 5 tot 9 kinderen. Er wordt één persoonlijk begeleider per drie cliënten ingepland. Naast een verstandelijke beperking is er veelal sprake van een bijkomende beperking zoals autisme, ADHD en/of gedragsproblemen. Ook kunnen de kinderen motorisch beperkt zijn of een vorm van epilepsie hebben.

 

De activiteiten zijn vooral gericht op beleving en bij de jongere kinderen ook op het ontwikkelen van de ontwikkelingslijn. Hierbij is persoonlijke verzorging een onderdeel. Om veiligheid en structuur te bieden maken wij gebruik van een gestructureerd dagprogramma. Binnen het dagprogramma werken we aan ontwikkelingsdoelen op verschillende levensgebieden. We bieden ook activiteiten aan zoals boodschappen doen, koken, gym, wandelen en muziek. Op alle groepen is het belangrijk om te zorgen voor een klimaat waarin de cliënten zich veilig voelen.

 

Werken bij het Klaverblad is uitdagend en in de functie van persoonlijk begeleider is geen dag hetzelfde. Samen met je collega’s geef je iedere cliënt de individuele aandacht aangepast op hun niveau. We sluiten aan bij de belevingswereld van de cliënt om zo gehoor te geven aan de intensieve ondersteuningsvraag. Dit vraagt soms om creatieve oplossingen. Elk stapje in de ontwikkeling van onze cliënten is er één en daarom waardevol. Heel belangrijk in deze functie is doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en het kunnen stellen van grenzen. Daarnaast dien je in staat te zijn om plannen bij te stellen en blij te zijn met kleine successen. Het is belangrijk om naast de zorg voor het kind ook oog te hebben voor de ouders.

 

We werken met een zelfstandig klein team waarbij we voor elkaar klaar staan. Samen zorgen we ervoor dat de dag goed verloopt. We vinden het belangrijk dat de nieuwe collega betrouwbaar is en een steentje bijdraagt aan de gezelligheid binnen het team! De werktijden zijn op doordeweekse dagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

WIJ BIEDEN

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een contract voor 24 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.236,- tot € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo-niveau 4;
  • Je hebt relevante en recente ervaring met de doelgroep (kinderen met een verstandelijke beperking en MVG);
  • Je bent voor 24 uur per week beschikbaar;
  • Je herkent jezelf in het profiel.

ONTMOETEN

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust eens contact op met clustermanager Jennifer Blok (06 12 09 39 50) om meer te weten te komen over de functie, het Klaverblad en Omega Groep.

 

Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte uitgenodigd om te solliciteren. We ontvangen graag jouw sollicitatie iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-63 Persoonlijk Begeleider Klaverblad. We werven net zo lang door totdat we onze nieuwe collega hebben gevonden. Je hoort kort na jouw sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een gesprek en meeloopmoment.

 

Ontmoeten we je snel?