Vacature -Persoonlijk Begeleider Menno Lutter in Groningen voor 24-28 uur per week

Meer informatie

Hendrik Jan

Clustermanager

06-22289851

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor onze woonlocatie Menno Lutter in Groningen zoeken wij een energieke Persoonlijk Begeleider (24-28 uur per week) die soms ook op een andere locatie in Groningen en Assen wil werken. Een mooie manier om diverse ervaringen op te doen! Wil jij op een unieke, kwalitatieve manier vanuit de ontmoeting een relatie opbouwen om zo zorg te leveren aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BEWONERS

Bij woonlocatie Menno Lutter bieden wij 24-uurszorg in nabijheid aan 21 (jong-)volwassenen met psychosociale en/of psychiatrische problematiek of een licht verstandelijke beperking. Overdag gaan veel bewoners naar werk, dagbesteding of volgen een studie. Het merendeel is man. Met de bewoners werk je, waar mogelijk, toe naar (meer) zelfstandigheid.

De bewoners hebben allemaal een eigen studio of appartement. Op de locaties is ook een gezamenlijke ruimte die dient als huiskamer. In deze ruimte wordt samen gegeten, koffie gedronken en is er ruimte voor de ontmoeting met elkaar. Er wordt namelijk gewerkt vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat wij geloven dat het leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Hierbij hoort het delen van mooie en minder mooie momenten met elkaar.

Op de andere woonlocatie in Groningen woont een soortgelijke doelgroep en in Assen verblijven kinderen en jongeren met vergelijkbare problematiek. Jouw standplaats wordt woonlocatie Menno Lutter, waarbij je in overleg ook kunt worden ingezet bij de andere locaties. We stemmen dit samen af.

DE BAAN

Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je krijgt namelijk de vrijheid en ruimte om buiten de geplande ontmoetingen zelf regie te nemen om spontane ontmoetingen op te zoeken met een bewoner die dit nodig lijkt te hebben.

Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is hard werken om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn. Daarnaast is het met deze doelgroep en problematiek belangrijk om kleine successen te vieren. Er is niet bij iedere cliënt veel vooruitgang dus het is belangrijk dat je je hier niet door uit het veld laat slaan.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo-niveau 4.
  • Je bent flexibel inzetbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (ook slaapdiensten).
  • Je staat stevig in je schoenen en weet om te gaan met complexe problematiek.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een tijdelijk contract voor één jaar voor 24 tot 28 uur per week (nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 35 of 40 (€ 2.110,- tot € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, Persoonlijk Budget Levensfase en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op clustermanager Hendrik Jan via 06-22289851.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Je kunt tot en met zondag 21 augustus solliciteren via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-50 Persoonlijk Begeleider Groningen. De gesprekken worden gepland op woensdagmiddag 24 augustus. Kun je dan niet? Dan zoeken we samen naar een ander moment.