Vacature - Persoonlijk Begeleider Lelystad Langstrekenwijk

Meer informatie

Peter

Clustermanager

06 23 71 21 63

of

Melika

Gedragswetenschapper

06 –26 11 42 91

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

We zijn op zoek naar jou! Een enthousiaste collega die er lol in heeft om mensen waar het niet altijd vanzelf gaat te begeleiden in het dagelijkse leven. Voor een woonlocatie in Lelystad waar verschillende bewoners en onder andere (alleenstaande) moeders met kinderen wonen, zoeken wij namelijk een Persoonlijk Begeleider (28 uur per week). Wil jij op een unieke, kwalitatieve manier vanuit de ontmoeting een relatie opbouwen om zo zorg te leveren aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BEWONERS

Op deze locatie wonen tien bewoners met een WLZ- of soms een beschermd-wonen-indicatie. Ze hebben een verstandelijke beperking, psychosociale- en/of psychiatrische problematiek. Daarnaast wonen soms ook hun partners en/of kinderen bij ons, vaak ook met hun eigen problematiek en opvoedingsvraagstukken. De leeftijd varieert tussen de 27 en 40 jaar en iedereen heeft een eigen appartement.

Elke dag ziet er anders uit in het leven van deze gezinnen. Omdat de kinderen nog jong zijn en de moeders zoekende zijn in elke leeftijdsfase van hun eigen kinderen, biedt de baan veel dynamiek. Samen ga je ontdekken waar de mogelijkheden, de leerbaarheid en de ontwikkeling van deze moeders zitten.

DE BAAN

In de functie van Persoonlijk Begeleider zoek je tijdens je werkdag de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je bent er voor iedere bewoner en biedt ondersteuning die gericht is op alle facetten van het leven. Samen met de bewoner kijk je wat helpend en passend is om zo prettig en veilig mogelijk te kunnen wonen en leven.

Je gaat vanuit de ontmoeting met de bewoner een wederzijdse, respectvolle relatie aan om vertrouwen op te bouwen. Hierbij betrek je waar mogelijk de familie of andere belangrijke personen in het leven van onze bewoner. Vanuit het gezamenlijke appartement is er 24-uurs begeleiding beschikbaar. Hier is de bewoner altijd welkom. Je ontvangt de bewoner bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of (creatieve) activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de vertrouwensband met de bewoners.

Wat deze baan zo leuk maakt is dat je aan een relatie kunt werken met zowel collega’s als bewoners. Elke dag is anders. Er is een nauwe samenwerking met je collega’s en ruimte om te sparren maar daarnaast draai je met name in het weekend ook zelfstandig diensten.

WIE BEN JIJ?

Deze dynamische baan vraagt dat je voortdurend kunt schakelen en laat dat nou net iets zijn waar jij blij van wordt! Je kunt goed reflecteren en kunt omgaan met de beperkte ‘maakbaarheid’. Je doet je uiterste best voor de bewoners maar dit is vaak geen garantie voor resultaat. We zoeken iemand die vitaal, enthousiast en energiek is en graag wil meedenken. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4;
  • Je bent beschikbaar voor 28 uur per week en bent bereid om onregelmatig te werken (ook slaapdiensten);
  • Je staat stevig in je schoenen en weet om te gaan met complexe problematiek.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een contract voor 28 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.457,- tot € 3.332,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Peter via 06 23 71 21 63 of gedragswetenschapper Melika via 06 –26 11 42 91.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw sollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-30 Persoonlijk Begeleider Langstraat.