Vacature - Persoonlijk begeleider Holtenbroek

Meer informatie

Liesbeth

Clustermanager

06 26 77 51 64

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij een woonlocatie in Zwolle in de wijk Holtenbroek hebben we een vacature voor persoonlijk begeleider (20 uur per week). Wil jij met liefde, lol en lef een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van onze bewoners in deze beschermde woonvorm? Lees dan snel verder!

DE BEWONERS

Binnen deze beschermde woonvorm wonen 8 (jong-)volwassen vrouwen met een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking en/of GGZ-problematiek met een WMO- of WLZ- indicatie. Binnen de groep bewoners is een grote diversiteit aan hulpvragen, problematiek en achtergrond en dat maakt dat iedere dag vol afwisseling en uitdaging zit. De bewoners wonen elk in een eigen appartement. De mate van ondersteuning en begeleiding verschilt per bewoner.

DE BAAN

Jouw werk als persoonlijk begeleider bestaat uit individuele begeleiding waarbij je het aanspreekpunt bent voor een a twee bewoners daarnaast is er ook groepsbegeleiding. Je dienst begint met het afstemmen of lezen van de overdracht. Vanaf dan zoek je naar de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk (samen) te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in doen wat je zegt en betrouwbaar zijn. Je begeleidt in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in hun leven en weet de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

Bewoners kunnen gebruik maken van de gezamenlijke ruimte. Hier vinden groepsmomenten plaats zoals gezamenlijk eten, een kopje koffie of een spelletje. Individuele begeleiding vindt met name plaats in de bewonersappartementen.

WIE BEN JIJ?

Als persoonlijk begeleider herken jij jezelf in onze begeleidingsstijl. Omdat je soms alleen werkt, vinden we het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een maatschappelijke zorg opleiding afgerond op minimaal niveau 4;
  • Je hebt ervaring als persoonlijk begeleider;
  • Je bent beschikbaar voor 20 uur per week en bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten);
  • Vanwege de doelgroep gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke begeleider.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.
  • Als persoonlijk begeleider krijg je een jaarcontract voor 20 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het contract verlengd voor onbepaalde tijd.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie van persoonlijk begeleider of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Liesbeth via 06 26 77 51 64.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-48 persoonlijk begeleider Holtenbroek.