Vacature - Persoonlijk Begeleider Esdoornlaan in Rouveen

Meer informatie

Marlinde Heutink

Clustermanager

06-20458615

Persoonlijk Begeleider! In maart 2024 wordt aan de Esdoornlaan in Rouveen een nieuwe woonlocatie van Omega Groep geopend. Het initiatief om deze woonlocatie op te zetten is ontstaan vanuit de wens uit de gemeenschap om jongeren met een ondersteuningsvraag de kans te geven om in hun eigen gemeente te blijven wonen.

Voor dit nieuwe initiatief zijn we op zoek naar begeleiders. Zie jij het als een uitdaging om met een compleet nieuw team het woon- en leefklimaat voor de bewoners neer te zetten? Lees dan snel verder!

JOUW WERKPLEK

Locatie de Esdoornlaan beschikt over twintig beschermd wonen appartementen, bestemd voor (jong-) volwassenen die de eerste stap naar zelfstandigheid zetten. De bewoners (18-45 jaar) hebben een lichte verstandelijke beperking en/of psychische problematiek. De appartementen zijn verspreid over twee woonlagen en voorzien van een centraal gelegen woonkamer voor gezamenlijke momenten zoals, samen eten, spelletjes spelen of koffiedrinken.

Op dit moment zijn we druk bezig om twee teams samen te stellen voor deze locatie. Bij de samenstelling kijken we naar de ondersteuningsvraag van onze bewoners. Daarom is de ene woonlaag meer gericht op groepsbegeleiding en de andere woonlaag op een combinatie van groeps- en individuele begeleiding.

ZO ZIET JOUW WERKDAG ERUIT

Als Persoonlijk Begeleider kom je te werken op de woonlaag die het beste bij jouw begeleidingsstijl past. Jij vindt het leuk om, wanneer nodig, af en toe bij te springen op de andere woonlaag. Aan jou de uitdaging om te bouwen aan goede en betrouwbare relaties met de bewoners. Je doet dit door het delen van mooie en minder mooie momenten, je nadrukkelijk op alle levensgebieden met elkaar te bemoeien en samen plezier te beleven. Daarbij zoek jij balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen en sluit je aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk (samen) te kunnen wonen en leven.  Denk hierbij aan: helpen met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken, het koken van een maaltijd of een bezoek aan huisarts of specialist. Daarnaast ondersteun je in het ontwikkelen en behouden van overzicht, veiligheid en structuur en weet jij de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

DIT BEN JIJ

We zoeken een Persoonlijk Begeleider die graag de handen uit de mouwen steekt, stevig in zijn schoenen staat en in staat is om de bewoners (direct na de verhuizing) een huiselijk gevoel te geven. Jij hebt oog vóór en houdt rekening mét het netwerk en de geloofsovertuiging van de bewoner. Daarnaast ben je zelfstandig, flexibel en gedreven. Tot slot:

  • Heb jij een zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo-4 of hbo-niveau;
  • Heb jij ervaring en/of affiniteit met de beschreven doelgroep (dit is een pré);
  • Ben jij 20-32 uur per week beschikbaar en bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

DIT BIEDEN WIJ JOU

Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training. Verder krijg jij:

  • Een jaarcontract voor 20-32 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.332,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het contract verlengd voor onbepaalde tijd.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf in de bovenstaande vacaturetekst? Dan verwelkomen we je graag in ons hoofdkantoor in Zwolle, op donderdag 30 november van 14.00-16.30 uur voor een groepssollicitatie. Tijdens deze interactieve middag vertellen we je meer over Omega Groep en leren wij jou graag beter kennen. We sluiten af met een gezellige borrel. Wie weet ontmoet je hier ook je toekomstige collega’s!

We ontvangen graag je sollicitatie en aanmelding voor de groepssollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van Vacature 2023-81 Persoonlijk Begeleider Esdoornlaan in Rouveen. Wil je meer weten over de vacature en/of groepssollicitatie? Neem dan contact op met clustermanager Marlinde Heutink via 06-20458615.