Vacature - Persoonlijk Begeleider bij woonlocatie Vos de Wael appartementen in Zwolle voor 30 uur per week

Meer informatie

Frederique

Clustermanager

06 82 33 45 38

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij onze woonlocatie in de wijk Kamperpoort in Zwolle willen we graag een nieuwe collega verwelkomen. Ben jij de Persoonlijk Begeleider (30 uur per week) die met liefde, lol en lef begeleiding biedt aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners. Samen werk je aan de door jullie opgestelde doelen. Je begeleidt in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven en weet de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

Tijdens je werkdag zoek je als persoonlijk begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kortom: betrouwbaar zijn. Als persoonlijk begeleider krijg je te maken met complexe casussen wat het werken met deze doelgroep uitdagend maakt.

DE BEWONERS

Op deze locatie in Zwolle Kamperpoort wonen 16 jongvolwassenen met een leeftijd tussen 21 en 30 jaar. De bewoners hebben een verstandelijke beperking, psychosociale en/of bijkomende psychiatrische problematiek. Overdag gaan ze veelal naar een opleiding, (sociale) werkplek of dagbesteding.

Iedere bewoner heeft een eigen appartement.

Op deze locatie werk je met een zeer diverse doelgroep op het gebied van leeftijd, problematiek en behoeftes die allemaal hun eigen benadering nodig hebben. Dat maakt deze baan zo uitdagend en bijzonder.

HET TEAM

Je komt te werken in een team van negen begeleiders met daaraan gekoppeld een clustermanager en een gedragswetenschapper. Vanwege de overlap in diensten wordt er nauw met elkaar samen gewerkt. Zo leer je je collega’s snel kennen en kun je gemakkelijk met elkaar sparren. Het is een divers, enthousiast team. Om de week is er een teamoverleg.

OMEGA GROEP

Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde. Je spreekt de autonomie en kwaliteiten van de bewoners aan met respect voor hun kwetsbaarheden. Je hebt het lef om betrokken te zijn, te spiegelen en ruimte te geven voor het opdoen van eigen ervaring, met vallen en opstaan. Vanuit betrokkenheid help je het netwerk vergroten en/of stabiliseren.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. Omdat je soms alleen werkt, vinden we het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal niveau 4.
  • Je hebt ervaring met de doelgroep.
  • Je bent voor minimaal 30 uur per week beschikbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een dienstverband voor 30 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.332,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, Balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Frederique via 06 82 33 45 38.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar iksolliciteer@omegagroep. nl onder vermelding van 2023-10 Persoonlijk Begeleider Kamperpoort.

We werven net zo lang door tot we onze nieuwe collega gevonden hebben. Als je sollicitatie onze interesse heeft gewekt dan nemen we binnen een aantal werkdagen contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopmoment.