Vacature - Persoonlijk begeleider bij woonlocatie Ossenweide in Zwolle voor 20 uur per week

Meer informatie

Willemijn

Clustermanager

06 30 60 76 58

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij onze woonlocatie in de wijk Stadshagen in Zwolle willen we graag een nieuwe collega verwelkomen. Ben jij de Persoonlijk Begeleider (20 uur per week) die met liefde, lol en lef begeleiding biedt aan onze bewoners? Lees dan verder!

DE BEWONERS

Op onze woonlocatie in Stadshagen wonen vijf jongens. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Naast deze samenstelling, woont er één bewoner boven de groepswoning. Het team begeleidt hem op afstand.

Het zijn jongens met LVB en/of een autisme spectrum stoornis die ondersteuning vragen in sociale situaties en bij een aantal dagelijkse terugkerende dingen in het leven. Door de extra gezamenlijke ruimte in dit huis bieden we nabijheid en begeleiding aan de jongens. Het contact met de jongens en de mensen die hun dierbaar zijn is intensief. Uit deze contacten wordt duidelijk wat er nodig is aan ondersteuning. De mate van ondersteuning en begeleiding verschilt per bewoner. Je richt je op het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van de bewoners.

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners. Samen werk je aan de door jullie opgestelde doelen. Je begeleidt in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven en weet de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

De ondersteuning bestaat uit samen leven. In alle facetten die daarbij horen: het delen van mooie en minder mooie momenten, je met elkaar bemoeien op alle levensgebieden, ruzie maken, het weer bijleggen en samen plezier hebben. Hiervoor is het nodig om elkaar met grote regelmaat te ontmoeten. Binnen deze locatie werk je als begeleider in deze ontmoeting vanuit je gevoel, dat wordt gevormd op basis van je intuïtie, je kennis van de bewoner en je kunde.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. Omdat je soms alleen werkt, vinden we het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een maatschappelijke zorg opleiding afgerond op minimaal niveau 4.
  • Je hebt ervaring met persoonlijk begeleiderschap en de doelgroep.
  • Je bent beschikbaar voor 20 uur per week en bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.
  • Je krijgt een jaarcontract voor 20 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het contract verlengd voor onbepaalde tijd.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

ONTMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-110 Persoonlijk Begeleider Ossenweide.

De vacature sluit op zondag 11 december, daarna ontvang je een terugkoppeling. De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopmoment. Het sollicitatiegesprek wordt gepland op donderdag 15 december. Kun je niet? Dan zoeken we samen een passend moment.

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Willemijn via 06 30 60 76 58.