Vacature - Persoonlijk begeleider bij woonlocatie Koraal voor 24 uur per week

Meer informatie

Erik

Clustermanager

06 30 78 32 21

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij een woonlocatie in Zwolle hebben we een vacature voor Persoonlijk begeleider (24 uur per week). Ben jij de begeleider die gemakkelijk in verbinding komt en vanuit onze visie een bijdrage wil leveren aan de levenskwaliteit van de bewoners? Lees dan snel verder.

DE BEWONERS

Woonlocatie Koraal is gevestigd in de wijk Holtenbroek in Zwolle. We bieden hier 24-uurs zorg in nabijheid aan twaalf bewoners in de leeftijd van 18 tot 30 jaar met soms een licht verstandelijke beperking maar veelal ASS- en GGZ-problematiek.  De zorgvraag richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven. Alle bewoners hebben een zelfstandig appartement en daarnaast is er een groepsruimte waar de bewoners deel (kunnen) nemen aan gezamenlijke momenten zoals koffiedrinken en avondeten.

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners waarover jij de inhoudelijke regie voert, zorgplannen schrijft en contacten onderhoudt met externe partijen. Samen werk je aan de door jullie opgestelde doelen. Vanuit een veilige en vertrouwde relatie ga je begeleiden in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven en weet je de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

Tijdens je werkdag zoek je als persoonlijk begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kortom: betrouwbaar zijn. Als persoonlijk begeleider krijg je te maken met complexe casussen wat het werken met deze doelgroep uitdagend maakt.

Je komt te werken in een jong en bevlogen team van zes begeleiders met daaraan gekoppeld een clustermanager en een gedragswetenschapper. Er zijn dag-, avond-, slaap- en weekenddiensten waarbij je op sommige momenten zelfstandig op de groep staat.

Bij Omega Groep wordt gewerkt vanuit de visie. Hierbij staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4.
  • Je bent voor 24 uur per week beschikbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een jaarcontract voor 24 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het omgezet naar een vast dienstverband.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via iksolliciteer@omegegroep.nl onder vermelding van 2023-02 Persoonlijk begeleider Koraal. De vacature staat open totdat wij onze nieuwe collega hebben gevonden.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopmoment op de locatie.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met clustermanager Erik via 06 30 78 32 21.