Vacature - Persoonlijk begeleider bij woonlocatie Het WIZ voor 16 uur per week

Meer informatie

Frederique

Clustermanager

06 82 33 45 38

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij woonlocatie het WIZ in Zwolle hebben we een ter vervanging van zwangerschap een tijdelijke  vacature voor Persoonlijk begeleider (16 uur per week). Wil jij met liefde, lol en lef een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van onze bewoners in deze gemoedelijke woonvorm? Lees dan snel verder!

DE BEWONERS

Het WIZ is een woonlocatie voor zeven bewoners met het syndroom van Down of een verstandelijke beperking. Het WIZ is een ouderinitiatief, de ouders zijn een belangrijke samenwerkingspartner. De leeftijd van de bewoners varieert tussen de 20 en 40 jaar. De bewoners krijgen ondersteuning van een zevental begeleiders. Het team van begeleiders werkt met volle inzet en plezier voor en met de bewoners. Er voor elkaar zijn is een pijler voor de onderlinge samenwerking. De ouders zijn volop betrokken in het met elkaar realiseren van een prettig leefklimaat voor de bewoners. Alle bewoners hebben hun eigen appartement in een complex waar begeleiding in nabijheid aanwezig is. Bij deze woonlocatie wordt er veel gebruik gemaakt van de gezamenlijke ruimte, zoals tijdens het ontbijt en avondeten en heeft iedereen een aandeel in het samenwonen. De bewoners hebben allemaal een vorm van dagbesteding.
Bij deze doelgroep is het belangrijk dat je voldoening haalt uit ondersteuning in het dagelijkse leven met de bewoners. De uitdaging zit ‘m erin om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, waarbij je tegelijkertijd aandacht hebt voor de individuele bewoner en de interacties in de groep.

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners en je werkt in een team. Je bent de spil in de samenwerking in de driehoek Bewoner-Ouder(s)-Professional. Je werkt aan de door jullie opgestelde doelen die passen bij de individuele behoeften en ontplooiing van de bewoner. Vanuit een veilige en vertrouwde relatie, sluit je aan bij de mogelijkheden van de bewoners, zodat ze zich begrepen voelen. Je ziet wat stimulerend werkt voor een positief gevoel van eigenwaarde en je weet de bewoners te prikkelen om zo veel mogelijk hun eigen invloed op hun leven te ervaren.

Bij Omega Groep wordt gewerkt vanuit de visie. Hierbij staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een maatschappelijke zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4.
  • Je bent voor 16 uur per week beschikbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een contract voor de duur van 1 jaar voor 16 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime).
  • We kijken tijdens het dienstverband graag naar mogelijkheden om je contract te verlengen.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via iksolliciteer@omegegroep.nl onder vermelding van 2023-26 Persoonlijk begeleider WIZ.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek, een gesprek met de ouders van de bewoners en een meeloopmoment.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met clustermanager Frederique via 06 82 33 45 38.