Vacature - Persoonlijk begeleider bij woonlocatie Cantate in Zwolle voor 28 uur per week

Meer informatie

Erik

Clustermanager

06 30 78 32 21

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij een woonlocatie in Zwolle hebben we vanwege zwangerschapsverlof een vacature voor Persoonlijk begeleider (28 uur per week). Wil jij met liefde, lol en lef een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van onze bewoners in deze woonvorm? Lees dan snel verder!

DE BEWONERS

Op deze locatie in Zwolle wonen twaalf cliënten met een WLZ of beschermd wonen indicatie. Het is een diverse doelgroep. De leeftijd varieert van 18 tot 45 jaar, met op dit moment meer mannen dan vrouwen. De bewoners hebben een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Voor veel bewoners is dit de eerste zelfstandige woonruimte en daarmee ook een belangrijke stap richting volwassenheid. De bewoners wonen in zelfstandige appartementen.

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners. Samen werk je aan de door jullie opgestelde doelen. Vanuit een veilige en vertrouwde relatie ga je begeleiden in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven en weet je de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

Tijdens je werkdag zoek je als persoonlijk begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek. Het is uitdagend om een kwalitatieve ontmoeting te hebben en je moet eerst vooral investeren in zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kortom: betrouwbaar zijn. Als persoonlijk begeleider krijg je te maken met complexe casussen wat het werken met deze doelgroep uitdagend maakt.

Bij Omega Groep wordt gewerkt vanuit de visie. Hierbij staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4.
  • Je bent voor 28 uur per week beschikbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten) voor de periode van midden februari tot midden september.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een contract voor de duur van 7 maanden voor 28 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime). Daarna kunnen we samen de mogelijkheden onderzoeken voor een eventuele verlenging.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONTMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via iksolliciteer@omegegroep.nl onder vermelding van 2022-115 Persoonlijk begeleider Zwolle.

De vacature sluit op zondag 11 december. De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek op vrijdag 17 december en een meeloopmoment.

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Erik via 06 30 78 32 21.