Vacature - Persoonlijk begeleider Apeldoorn voor 24-28 uur per week

Meer informatie

Erik

06 30 78 32 21

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Bij een woonlocatie in Apeldoorn hebben we een vacature voor Persoonlijk begeleider (24-28 uur per week, per 1 mei 2023). Ben jij de begeleider die gemakkelijk in verbinding komt en vanuit onze visie een bijdrage wil leveren aan de levenskwaliteit van de bewoners? Lees dan snel verder.

DE BEWONERS

De woonlocatie is gevestigd in de wijk Noordoost in Apeldoorn. Hier wonen vijftien bewoners in de leeftijd van 20 tot 66 jaar met een verstandelijke beperking en/of GGZ problematiek, waaronder autisme, ADHD en angststoornissen. Sommige bewoners komen uit een lastige thuissituatie. Het is bij de doelgroep belangrijk om een veilige en vertrouwde relatie op te bouwen. Vanuit de relatie wordt er samen met de cliënt gewerkt aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en zelfontplooiing. Daarnaast hebben de cliënten behoefte aan structuur. Als begeleider ondersteun en begeleidt je de cliënt hierbij. Iedere bewoner heeft een zelfstandig appartement. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte die een huiskamerfunctie heeft. Er zijn vrijblijvende groepsmomenten zoals koffiedrinken, lunchen en avondeten en daarnaast worden er af en toe andere gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals een spelletjes- of filmavond. Al met al werk je op deze locatie dus met een zeer diverse doelgroep op het gebied van leeftijd, problematiek en behoeftes die allemaal hun eigen benadering nodig hebben. Dat maakt deze baan zo uitdagend en bijzonder.

DE BAAN

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal bewoners. Samen werk je aan de door jullie opgestelde doelen. Vanuit een veilige en vertrouwde relatie ga je begeleiden in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven en weet je de bewoners te prikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te zijn.

Tijdens je werkdag zoek je als persoonlijk begeleider de balans tussen diverse geplande en spontane ontmoetingen. Je sluit aan bij wat eenieder nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen wonen en leven. Soms help je met de financiën, het plannen van huishoudelijke taken of het koken van een maaltijd. Een ander moment ga je samen boodschappen doen, bezoek je een huisarts of specialist. Een werkdag kent doorgaans veel dynamiek en hectiek.

Je komt te werken in een gedreven en zelfstandig team waarin jij de zesde woonbegeleider wordt. In dit team kun je zijn wie je bent, iedereen werkt vanuit zijn of haar eigen kracht. Het met- en voor elkaar werken is iets dat dit team typeert.

Bij Omega Groep wordt gewerkt vanuit de visie. Hierbij staat de ontmoeting tussen mensen centraal. We werken vanuit het idee van ‘samenleven met elkaar’, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door persoonlijk contact met de ander. Als begeleider doe je dit op basis van je intuïtie, kennis van de bewoner en je kunde.

WIE BEN JIJ?

Je herkent jezelf in onze begeleidingsstijl. In dit werk is geen dag hetzelfde en jij vindt dat fijn: je kunt snel schakelen en bent stressbestendig. Daarnaast neem je graag initiatief. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 4.
  • Je bent voor 24-28 uur per week beschikbaar en bent bereid om onregelmatig te werken (waaronder slaapdiensten).

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een jaarcontract voor 24-28 uur per week (nader te bepalen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het omgezet naar een vast dienstverband.
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, onregelmatigheidstoeslag en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONTMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv voor 10 maart 2023 via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-38 Persoonlijk begeleider Apeldoorn. De gesprekken zullen plaatsvinden op 22 maart 2023.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met clustermanager Erik via 06 30 78 32 21.