Vacature - Nachtdienstmedewerker voor 8 uur per week in Steenwijk

Meer informatie

Miranda Kieviet

Clustermanager

06-82292341

Omega Groep is een relatief jonge en visiegedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. Vanuit onze locaties hebben we een uitgebreid aanbod aan begeleidings- en behandelvormen. Zo kunnen onze cliënten onder andere bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit

Bij onze 24-uurs locatie in Steenwijk willen we ter vervanging van vakantie en/of ziekte graag per direct een nieuwe nachtdienstmedewerker verwelkomen die er ook voor open staat om in overleg overdag tijdens kantooruren facilitaire werkzaamheden te verrichten.

DE LOCATIE

Soms kan door omstandigheden het (tijdelijk) verblijven in de 24-uurszorg een juiste stap zijn om weer verder te ontwikkelen in een vastgelopen situatie. De jongeren op locatie Trend in Steenwijk met psychiatrische-, ontwikkelings- of gedragsproblemen krijgen intensieve behandeling en begeleiding. Met deze jongeren wordt gewerkt aan zelfstandigheid, omgaan met structuur, grenzen, eigen problematiek en het leren nemen van verantwoordelijkheden. Daarnaast staat het herstel van de gezinssituatie centraal en werken we aan terugkeer naar huis of uitstroom naar zelfstandig of begeleid wonen. Het netwerk blijft nauw betrokken en het verblijf duurt zo kort mogelijk. Jongeren verblijven voor een langere aaneengesloten periode van vier tot zeven dagen per week bij Trend.

DE BAAN

Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen centraal. Als nachtdienstmedewerker draag je bij aan het bieden van zorg op de locatie door een verzorgde en veilige woonomgeving te bieden. Vanaf de overdracht van de begeleider om 22:45 uur in de avond, totdat de ochtenddienst om 6:45 uur begint, ben jij als nachtdienstmedewerker het eerste aanspreekpunt voor de jongeren indien zij wakker worden. Gedurende de nacht verricht je licht huishoudelijke werkzaamheden en zorg je ervoor dat er een duidelijke overdracht richting de begeleider plaatsvindt als je dienst om 7:00 uur erop zit. Af en toe komt het voor dat er overdag tijdens kantooruren facilitaire werkzaamheden zijn, waarvoor jij in overleg kan worden ingezet.

HET TEAM

Je komt te werken in een team van meerdere nachtdienstmedewerkers, begeleiders, facilitair medewerkers en stagiaires. Daarnaast is er een clustermanager, een gedragswetenschapper en GZ-psycholoog gekoppeld aan de locatie.

JIJ:

Je vindt het prettig om in de nacht wakker te zijn en doordat je solistisch werkt is jouw mate van zelfstandigheid groot. Je vindt het een uitdaging om de locatie netjes en schoon te houden en hebt affiniteit met de jongeren op de locatie. Stevig in je schoenen staan is daarbij belangrijk, omdat er mogelijk moeilijk verstaanbaar gedrag voor kan komen.

Naast je werk als nachtdienstmedewerker sta je er ook voor open om in overleg tijdens kantooruren ingezet te kunnen worden als facilitair medewerker. Om te kunnen werken in de nacht heb je een relevante mbo-opleiding zoals MMZ of SAW afgerond. Je bent beschikbaar voor gemiddeld 8 uur per week en bent bereid om onregelmatig te werken, zowel overdag als in de nacht. Omdat het een functie ter vervanging van vakantie en/of ziekte betreft, komt het voor dat drukkere periodes afgewisseld worden met rustigere periodes.

WIJ:

  • Bieden een dienstverband van 8 uur per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 30 voor nachtdiensten (€1.821,00 tot €2.716,00 bruto o.b.v. fulltime)
  • Bieden een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en voldoende werkzaamheden wordt deze verlengd voor dezelfde periode of voor onbepaalde tijd;
  • Bieden een toeslag voor het werken in de nachten, weekenden en feestdagen conform cao;
  • Bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
  • Bieden een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer tot maximaal 30 km enkele reis;
  • Naast de vakantie-uren krijg je een Persoonlijk Budget Levensfase die je als extra vakantiedagen kunt inzetten, maar ook voor een uitruilregeling waarmee je via een bruto/netto-ruil bijvoorbeeld een fiets, laptop of sportabonnement kunt kopen met fiscaal voordeel.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Miranda Kieviet. Zij is de clustermanager van de locatie en te bereiken op 06-82292341.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-16 Nachtdienstmedewerker Jeugd Steenwijk. De gesprekken zullen kort daarna ingepland worden.

TER INFO

Deze vacature is intern en extern uitgezet;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.