VACATURE - Gedragswetenschapper regio Flevoland (24 uur)

Meer informatie

Regiomanager Flevoland
Willem Baarslag
06 – 83 01 10 15
Clustermanager
Peter van Bergeijk
06 – 23 71 21 63
Gedragswetenschapper
Miluska de Ruiter
06 – 12 40 29 70

Regio Flevoland is per direct op zoek naar een Gedragswetenschapper
Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen vanuit een contextuele benadering. Wij geloven dat context, achtergrond en levenservaring medebepalend zijn voor hoe je in het leven staat. De ontmoeting tussen mensen staat centraal en we hebben het lef om ons op alle levensgebieden te bemoeien met de mensen die bij ons om hulp vragen.
In de regio Flevoland ontstaat er ruimte voor ondersteuning op een woonlocatie in Lelystad. We zijn op zoek naar iemand die bereid is om een langdurige verbinding aan te gaan, sturing geeft, knopen doorhakt, een zeker mate van rust uitstraalt en geduldig is. Lees verder als jij wilt weten hoe je dit team en de bewoners kunt helpen.

Het team

De locatie is in 2019 geopend en nog volop in opstartfase. Onderling en tijdens het werk heerst een goede sfeer en de woonbegeleiders trekken samen veel op. Er staat een groeiend, stabiel en vitaal team, dat hard werkt en veel waarde hecht aan het verlenen van goede zorg. Samen met het team breng je in kaart wie de bewoners zijn en welk klimaat ze nodig hebben. Jij neemt hierin een coachende rol aan en helpt ze daar waar nodig door jouw kennis te delen. Deze locatie biedt veel uitdaging en groeimogelijkheden voor zowel jou als het team. Het team heeft nog niet veel ervaring met de benadering vanuit het contextuele gedachtengoed en zouden het dus erg helpend vinden als jij ze daarin kunt ondersteunen.

De bewoners

De woonbegeleiders zorgen samen voor 20 bewoners waarbij de zorgbehoeften uiteenlopen van VG 3 tot 6. Bij de meeste bewoners is er sprake van LVB-problematiek, welke bij een aantal samengaat met een psychiatrische diagnose zoals een angststoornis, autisme of een hechtingsstoornis. De leeftijden en achtergronden zijn divers. Voor een aantal bewoners is het de eerste woonplek vanuit een veilige thuissituatie en andere bewoners hebben gedurende hun leven veelvuldig contact gehad met vrijwillige of verplichte hulpverlening. Ze wonen zelfstandig en hechten waarde aan nabijheid en samen in kleine stappen vooruit te gaan of meer balans te vinden in het leven dat zij leiden. Deze doelgroep is kwetsbaar, beïnvloedbaar en bouwen aan een relatie gaat moeizaam. Als ze bij Omega Groep komen wonen is de indicatie al bekend, met die gestelde diagnose ga jij samen met het team verder. Vanuit de contextuele visie ligt de focus op het begrijpen van het gedrag en het zien van de mens i.p.v. uitsluitend de focus op de diagnose. Recht van spreken hebben kost tijd en geduld en je hebt voldoende doorzettingsvermogen nodig om verbinding te kunnen maken. Jullie maken samen het verschil voor de bewoners, door de juiste hulp te bieden in het dagelijks leven.

De baan

Je zal in eerste instantie verbonden worden aan één woonlocatie in Lelystad. Deze locatie heeft in de opstartfase extra ondersteuning nodig, zodra de vraagbehoefte daar minder wordt zal de caseload van het werk verdeeld worden over meerdere locaties. Bij Omega wordt er gewerkt in “setjes”, wat ons onderscheidend maakt. Je zal voor de werkzaamheden in Lelystad nauw samenwerken met Peter, de clustermanager van de woonlocatie. Jullie dragen verantwoording af aan de regiomanager. Deze duale structuur zorgt ervoor dat je nabij het team en de bewoners bent. Samen waarborgen jullie de vitaliteit en hebben aan elkaar een sparringpartner. Willem, de regiomanager geeft ruimte voor eigen invulling en denkt graag mee waar nodig. Hij vindt het belangrijk dat er samen opgetrokken wordt.
Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het zorgbeleid en bent alert op verbeteringen. Je hebt contact met bewoners en hun systeem, teamleden, collega-gedragswetenschappers en externe zorgverleners. Hierin heb je een ondersteunende, adviserende en coachende rol. Je krijgt ruimte en vrijheid. We vinden het belangrijk dat je aanwezig bent op de momenten dat daar om gevraagd wordt. De regiomanager staat achter de beslissingen die genomen worden en heeft het vertrouwen dat je voldoende kennis en ervaring hebt om tot een weloverwogen besluit te komen. De uitdaging in deze baan is een goede balans vinden in nabijheid en afstand. Zelf vitaal blijven en juiste verdeling van je energie. Je kan procesmatig denken en laat je niet opslokken door de waan van de dag.

Jij neemt mee

 • vakkennis op academisch niveau, bij voorkeur psychologie of orthopedagogiek;
 • ervaring met LVB-doelgroep;
 • testbevoegdheid;
 • je kan indien nodig psychodiagnostisch onderzoek verrichten;
 • kennis van contextueel werken;
 • beschikbaarheid van 4 dagen in de week als het werk daarom vraagt;
 • SKJ-registratie.

Wij bieden

 • dienstverband van 24 uur per week, uitbreiding uren mogelijk in overleg;
 • contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden;
 • salaris conform gehandicapten CAO, functiegroep 60;
 • eindejaarsuitkering van 8,33 %,
 • werkkostenregeling;
 • aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.
 • ruimte voor bijscholing met persoonlijk budget, intervisie en supervisie mede in het licht van SKJ/BIG registratie.

Vragen

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Willem Baarslag, Regiomanager Flevoland bereikbaar op 06 – 83 01 10 15, Peter van Bergeijk, clustermanager bereikbaar op 06 – 23 71 21 63 of Miluska de Ruiter, gedragswetenschapper bereikbaar op 06 – 12 40 29 70.

Ontmoeten

Wil jij onderdeel zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk maandag 2 maart 2020 je motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van Gedragswetenschapper Flevoland.