Vacature - Gedragswetenschapper in regio Noordoostpolder voor 24-32 uur per week

Meer informatie

Henrieke Boeve

Regiomanager

06-82012274

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Ook kunnen we gerichte behandeling bieden. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat.

Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt. Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Vanwege groei zijn we voor regio Noordoostpolder op zoek naar een betrokken en deskundige gedragswetenschapper voor 28 tot 32 uur per week. Heb je lef en durf je nabij te zijn? Lees dan verder!

DE BAAN
Je bent als gedragswetenschapper verbonden aan diverse woonlocaties en ambulant begeleider binnen regio Flevoland. Je hebt een dynamische werkplek waarin veel gebeurt en verandert, elke dag is anders. Dit vraagt flexibiliteit en vermogen om te kunnen schakelen. Je bent verbonden aan meerdere woonteams en bent eindverantwoordelijk voor de zorg binnen die teams. De afwisseling in het werk brengt met zich mee dat er op verschillende plekken en momenten een beroep op je gedaan kan worden. Het is belangrijk dat je aanwezig bent op de momenten dat daar om gevraagd wordt.

Je hebt contact met de mensen die bij ons in zorg zijn en hun systeem, teamleden, collega-gedragsdeskundigen en externe zorgverleners. Hierin heb je een ondersteunende, adviserende en coachende rol. Je verricht psychodiagnostisch onderzoek, levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het zorgbeleid en bent alert op verbeteringen. Je denkt en leest mee op de inhoud, bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van de begeleiding op de locaties en in de ambulante begeleiding en weet diepgang te geven. Samen optimaliseren jullie de begeleiding in combinatie met de visie, door zo goed mogelijk de begeleidingsvraag in beeld te krijgen.

DE ORGANISATIE

Bij Omega groep wordt er gewerkt in “setjes”, wat ons onderscheidend maakt. Je werkt nauw samen met de clustermanager van de woonlocatie. Jullie dragen verantwoording af aan de regiomanager. Deze duale structuur zorgt ervoor dat je nabij de teams en de cliënten bent. Samen waarborgen jullie de vitaliteit en hebben aan elkaar een sparringpartner. We vinden het belangrijk dat er gewerkt wordt vanuit de visie, die ondersteund wordt door het gedachtegoed van de Hongaars-Amerikaanse pedagoog I. van Böszörményi-Nagy (1920-2007). Je krijgt voldoende vrijheid en ruimte om beslissingen te nemen en advies te geven. De regiomanager staat achter de beslissingen die genomen worden en heeft het vertrouwen dat je voldoende kennis en ervaring hebt om tot een weloverwogen besluit te komen. De uitdagingen in deze baan is een goede balans vinden in nabijheid en afstand. Zelf vitaal blijven en juiste verdeling van je energie.

JIJ:

 • Hebt een afgeronde WO opleiding richting orthopedagogiek of psychologie;
 • Bent SKJ geregistreerd;
 • Hebt ervaring met WLZ-, LVB- en GGZ problematiek;
 • Hebt de Basisaantekening Diagnostiek behaald;
 • Hebt minimaal vijf jaar werkervaring als gedragswetenschapper (pré);
 • Hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen;
 • Kunt procesmatig denken, doorpakken en laat je niet opslokken door de waan van de dag;
 • Kunt op een liefdevolle manier begrenzen met humor en een knipoog;
 • Bent betrokken bij de werkvloer, kunt knopen doorhakken en relativeren.

WIJ BIEDEN:

 • Een dienstverband voor 28-32 uur (nader overeen te komen) met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg functiegroep 60 (€ 3.289,- tot €4.799,- bruto o.b.v. fulltime);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% èn vakantietoeslag van 8%;
 • We vinden het belangrijk dat jij fit en vitaal blijft. Daarom krijg je van ons vier vakantieweken per jaar. Daarnaast heb je ook nog recht op een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) van 57 uur per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Een kilometervergoeding voor zakelijke kilometers;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Henrieke Boeve. Zij is regiomanager en te bereiken op 06-82012274.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk zondag 18 juli jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-37 Gedragswetenschapper Flevoland. De gesprekken zullen kort daarna worden ingepland.