Freelance/ZZP; Vitaliteitscoach

Meer informatie

Jildau de Jong

HR-medewerker

06 82123758

Omega Groep is een relatief jonge en visie gedreven organisatie. In 2009 is Omega Groep opgericht met als doel de menselijke maat meer terug te brengen in de zorg. We hebben een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen. Zo kunnen onze cliënten o.a. bij ons terecht voor ambulante- of gezinsbegeleiding, werk of dagbesteding en woonbegeleiding. Ook kunnen we gerichte behandeling bieden. Onze zorg is beschikbaar voor mensen die ervoor kiezen. Mocht het nodig zijn, dan zoekt Omega Groep naar nieuwe, aanvullende vormen van hulp. Zo krijgen onze cliënten altijd hulpverlening op maat. Centraal uitgangspunt hierbij is onze visie. Waarbij het erom gaat dat iedere medewerker een bijdrage levert aan de levenskwaliteit van de cliënt vanuit een contextuele benadering (Nagy). Erkenning, Ontmoeting en Relaties zijn hierbij cruciale begrippen. Medewerkers ontwikkelen, vanuit de visie, een opvatting over wat hun cliënten wel en niet nodig hebben en zij komen, samen met de cliënt, tot een idee hoe bij te dragen aan hun levenskwaliteit.

Onze medewerkers zijn dan ook ‘het goud van de organisatie’. Zij geven in hun dagelijks werk de visie concreet vorm door de wijze waarop zij de client bejegenen en hebben hierbij het vermogen ‘het verschil te maken’ voor onze cliënten. Om deze bijdrage iedere dag opnieuw te kunnen leveren is het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn. Soms kan het echter gebeuren dat een medewerker, door verschillende oorzaken, zich in z’n werk minder vitaal voelt. Wij willen voor dit soort situaties graag de hulp in kunnen roepen van een bedrijfsmaatschappelijk werker / vitaliteitscoach op ZZP basis die door middel van kortdurende interventies adequate begeleiding biedt aan deze medewerkers.

Ben jij een ondernemende, inspirerende, inlevende en motiverende bedrijfsmaatschappelijk werker / vitaliteitscoach die een bijdrage wil leveren aan de vitaliteit van onze medewerkers? Lees dan verder.

DE OPDRACHT

Als externe bedrijfsmaatschappelijk werker/vitaliteitscoach voer je individuele gesprekken met medewerkers die een vraagstuk hebben op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting zoals o.a. werk-privé balans, dreigend verzuim, leefstijl of opvang na calamiteiten. Je hebt hierbij een gestructureerde, praktische en oplossingsgerichte insteek. Je kunt zowel preventief als curatief worden ingezet. Het doel van jouw begeleiding is het versterken van de vitaliteit van medewerkers en het voorkomen van verzuim. Je hebt hierbij het vermogen om, op basis van individuele casuïstiek, op overstijgend niveau patronen en tendensen te signaleren die van invloed zijn op vitaliteit en verzuim.

De verwachting is dat Omega Groep gemiddeld 2 tot 3 uur per week gebruik gaat maken van jouw diensten.

Het werkgebied bestrijkt in eerste instanties al onze locaties in regio Flevoland, Overijssel, Groningen en Friesland. De begeleiding kan eventueel plaatsvinden op ons hoofdkantoor in Zwolle of een andere locatie van Omega Groep, een eigen spreekuurlocatie is echter wenselijk.

JIJ:

  • Bent in het bezit van een relevant hbo-bachelor diploma in (bijvoorbeeld MWD of Social Work).
  • Hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring als bedrijfsmaatschappelijk werker;
  • Hebt een sprankelende persoonlijkheid en bent toegankelijk. Je hebt het vermogen om in relatief korte tijd een vertrouwensband op te bouwen waarbij je, vanuit verbinding, onze medewerkers begeleidt, coacht en verder helpt.
  • Bent aangesloten bij de beroepsvereniging BPSW (beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk);
  • Bent geregistreerd als bedrijfsmaatschappelijk werker bij Registerplein of bent bereid je te registreren;
  • Beschikt over een eigen spreekuurlocatie (wenselijk);
  • Hanteert een marktconform tarief.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de opdracht of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Jildau de Jong. Zij is HR-medewerker en te bereiken op 06-82123758.

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je enthousiast geworden over de opdracht? Dan komen we graag met je in contact. Stuur uiterlijk zondag 10 oktober a.s. jouw motivatie en profiel naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van opdracht Vitaliteitscoach.