Woonvormen

Woongroep Zwolle Holtenbroek

In de wijk Holtenbroek in Zwolle wonen vier jongeren in een reguliere woning. Er zijn voor hen altijd begeleiders beschikbaar. Op deze woning wordt zorg verleend aan cliënten met zwaardere ZZP’s.

Appartementen Zwolle Stadshagen

In twee reguliere woningen in Stadshagen bevinden zich zes appartementen die zijn voorzien van een zitkamer met kitchenette, slaapkamer en eigen badkamer/toilet. Ook is er een gezamenlijke woonkamer met keuken. In deze woonvorm wonen 6 jongvolwassenen die een gezamenlijke huishouding voeren maar zelf de mate kunnen bepalen waarin zij een beroep doen op de gezamenlijkheid.

Gezien de zelfstandigheid betreft dit veelal de lichte ZZP’s. Op basis van individuele toetsing zijn er echter mogelijkheden om cliënten met zwaardere ZZP’s op te vangen. De begeleiding wordt vanzelfsprekend afgestemd op de zorgvraag.

Appartementen Zwolle centrum

In de binnenstad van Zwolle wonen tien jongvolwassenen zelfstandig in appartementen. Er is één gezamenlijk appartement waarin 24 uurs begeleiding aanwezig is. De huidige groep is samengesteld uit jong volwassenen met gevarieerde ZZP’s. De begeleidingsvraag verschilt maar er dient wel sprake te zijn van het zelfstandig kunnen onderhouden van de huishouding.

Appartementen Zwolle nabij het centrum

Net buiten het centrum van Zwolle wonen acht jong volwassenen zelfstandig in appartementen. Ook hier is één gezamenlijk appartement waarin 24-uurs begeleiding aanwezig is. De groepssamenstelling bestaat ook hier uit jong volwassenen met een gevarieerde ZZP.

Projecten in Zwolle-Zuid

In Zwolle Zuid wonen in twee woonvormen in naast elkaar gelegen woningen in totaal 7 cliënten. De ene woonvorm betreft een woongroep, de andere een appartementvorm met gezamenlijke ruimtes. Deze locatie biedt plaats aan een brede variatie van ZZP’s.

Appartementen in Lelystad Landstrekenwijk

In negen appartementen in Lelystad wonen tien (jong)volwassenen in zelfstandige appartementen waarvan sommige met jonge kinderen. Er is één gezamenlijk appartement van waaruit begeleiding plaatsvindt. Gezien de zelfstandigheid betreft dit een variatie aan ZZP's. Op basis van individuele toetsing zijn er mogelijkheden om cliënten met zwaardere ZZP’s op te vangen.

Appartementen in Lelystad Centrum

In het centrum van Lelystad bieden wij een zestal appartementen waarin tien (jong) volwassenen begeleid zelfstandig kunnen wonen. Er is één gezamenlijk appartement van waaruit de begeleiding plaatsvindt. Gezien de zelfstandigheid betreft dit veelal een variatie aan ZZP's. Op basis van individuele toetsing zijn er echter mogelijkheden om cliënten met zwaardere ZZP’s op te vangen.

Projecten in Dronten Hollandse Vaart

In Dronten in de wijk Hollandse Vaart wonen, verspreid in de wijk in 5 woningen in totaal 11-13 bewoners. Het betreft twee gezinswoningen, twee groepswoningen en 3 appartementswoningen. Op deze locatie wordt zorg verleend op basis een brede variatie aan ZZP’s. Daarnaast bieden wij in Dronten ambulante woonzorg aan een aantal cliënten.

Ambulante woonbegeleiding

Zowel in Lelystad, Dronten als Emmeloord worden jongeren en volwassenen die zelfstandig in de wijk wonen en daar zelf een woning of appartement huren op ambulante basis naar behoefte begeleid. Zij kunnen, afhankelijk van hun ZZP, 24 uur per etmaal een beroep doen op de begeleiders van het team ambulante woonbegeleiding. De onderliggende indicatie betreft over het algemeen een een ZZP op basis van VPT financiering.

Gezinshuizen

In Flevoland en Overijssel wonen diverse kinderen in gezinshuizen van Omega Groep. In de gezinshuizen wonen ouders soms met één, maar vaak ook met meerdere kinderen. Het betreft jongeren tot circa 18 jaar met diverse ZZP’s.

De volgende gezinshuizen vallen hieronder:

  • St. Jansklooster: 2 gezinshuizen waaraan bij één gezinshuis gekoppeld de mogelijkheid voor de opvang van een jonge moeder met een ZZP indicatie die begeleiding krijgt in de zorg voor haar baby.
  • Dronten: in het buitengebied van Dronten: 1 gezinshuis
  • Biddinghuizen: in het buitengebied van Biddinghuizen: 1 gezinshuis
  • Tollebeek: 1 gezinshuis
  • Urk: 2 gezinshuizen
  • Staphorst: 1 gezinshuis
  • Kuinre: 1 gezinshuis
  • Dalfsen: 1 gezinshuis

 

Voor meer informatie over ZZP’s kun je terecht op de site van de overheid: http://www.invoorzorg.nl/ivzweb/Overzichten-In-Voor-Zorg!/map-nieuws/Wijziging-Regeling-Zorgaanspraken-en-Beleidsregels-indicatiestelling-AWBZ-2013-gepubliceerd.html