Vacature - Begeleider dagbesteding Klaverblad in Almere

Meer informatie

Anita Nugter

Clustermanager

06–20077301

Dagbestedingslocatie in Almere is per direct op zoek naar een begeleider

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen. Wij geloven dat je Gezin van Herkomst en je levenservaring medebepalend zijn voor hoe je in het leven staat. De ontmoeting tussen mensen staat centraal in onze ondersteuning.
Het Klaverblad in Almere-Haven biedt een warme en liefdevolle dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. We zoeken per 1 september een nieuwe collega. Ben je enthousiast en heb je humor? Lees dan verder!

DE CLIENTEN

Bij het Klaverblad werken we met vier groepen kinderen. In twee groepen zijn de activiteiten vooral gericht op beleving en bij de jongere kinderen het ontwikkelen van de ontwikkelingslijn en is ook de persoonlijke verzorging een onderdeel. Daarnaast hebben we twee groepen die meer gericht zijn op het aanleren van schoolse en sociale vaardigheden .Deze kinderen zijn dikwijls uitgevallen in het regulier onderwijs. We zoeken een collega die op deze beide groepen kan werken .

Naast een verstandelijke beperking is er veelal sprake van een bijkomende beperking zoals autisme, ADHD en/of gedragsproblemen. Ook kunnen de kinderen motorisch beperkt zijn of een vorm van epilepsie hebben. Om veiligheid en structuur te bieden, maken wij gebruik van een gestructureerd dagprogramma. Binnen het dagprogramma werken we aan ontwikkelingsdoelen op verschillende levensgebieden. We bieden ook activiteiten aan zoals boodschappen doen, koken , gymmen ,wandelen en muziek.

Op alle groepen is het belangrijk om te zorgen voor een klimaat waarin de cliënten zich veilig voelen.

DE BAAN
Werken bij het Klaverblad is uitdagend en in de functie van begeleider is geen dag hetzelfde. De werktijden zijn op doordeweekse dagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Het team geeft iedere cliënt de individuele aandacht aangepast op hun niveau. We sluiten aan bij de belevingswereld van de cliënt om zo gehoor te geven aan de intensieve ondersteuningsvraag. Heel belangrijk in deze functie is dat je veel doorzettingsvermogen hebt en goed in staat bent om plannen bij te stellen en blij te zijn met kleine successen. Dit vraagt soms om creatieve oplossingen. Elk stapje in de ontwikkeling van onze cliënten is er één en daarom waardevol. Verder is het belangrijk om naast de zorg voor het kind ook oog te hebben voor de ouders.

Je werkt samen met andere collega’s op de groep .

We zoeken een collega die naast de genoemde activiteiten met name kennis en lol heeft in het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten voorbereidend aan schoolse vaardigheden.

HET TEAM

Je komt terecht in een vitaal team dat goed georganiseerd is en grotendeels zelfsturend werkt. Het team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen. Er zijn vaste overlegmomenten met het team, de clustermanager en gedragswetenschapper. Anita is de manager van deze locatie. Ze vindt het belangrijk om beschikbaar te zijn voor het team en heeft een coachende stijl van leidinggeven. Daartegenover staat dat medewerkers zelf ook de regie nemen in de functie. Binnen het team is oog voor vitaliteit, want wanneer je zelf vitaal bent kun je de kinderen de zorg geven die nodig is. Steve is de gedragswetenschapper van de locatie en helpt het team bij de zorgvragen die gesteld worden. Beide zijn op vaste momenten wekelijks aanwezig.

JIJ:

Je hebt er lol in om het gedrag van cliënten te duiden en te zoeken naar de vraag achter de vraag. Jij hebt oog voor de ander en voor jezelf en creëert gemakkelijk overzicht. Je bent in staat om de relatie aan te gaan en om op jezelf te reflecteren. Als je een open en lerende houding meeneemt dan helpen wij je graag om je talenten te ontwikkelen als jij:

 • In het bezit bent van een diploma op mbo 4 of hbo niveau zoals Maatschappelijke Zorg of Social Work;
 • Aantoonbare relevante en recente ervaring hebt met de doelgroep;
 • Lef hebt om te durven doen;
 • Weet van aanpakken;
 • Zelfstandig kunt werken en duidelijk je grenzen aangeven waarbij je stevig in je schoenen blijft staan;
 • Vitaal bent en over hebt om te kunnen geven aan de ander;
 • Bezit over doorzettingsvermogen;
 • 20-24 uur per week beschikbaar bent.

WIJ BIEDEN:

 • Een dienstverband van 20-24 uur per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.025,- tot € 2.993,- bruto o.b.v. fulltime);
 • Een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Bij goed functioneren wordt deze daarna verlengd voor onbepaalde tijd;
 • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten en feestdagen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
 • Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Anita Nugter. Ze is de clustermanager van de locatie en te bereiken op 06–20077301 of anugter@omegagroep.nl.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie eisen en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk woensdag 4 augustus jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-46 Begeleider Klaverblad. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 10 augustus 2021.

TER INFO

 • Deze vacature is intern en extern uitgezet;
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld;
 • Er zal een referentiecheck gedaan worden bij de door jouw opgegeven (ex-)werkgever;
 • Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Omega groep;
 • Voor het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de AVG-richtlijnen. Zie ook ons privacyreglementen gedragscode.