Vacature - Assistent begeleider bij locatie Kubus voor 0 – 7 uur per week

Meer informatie

Nicky Schemkes

06 15 48 60 69

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Voor locatie de Kubus in Zwolle zoeken we voor de weekenden een (assistent) begeleider (0-7 uur per week). Ben jij de professional die jeugdigen met autisme tot ontwikkeling brengt en hierbij het groepsproces en het individuele kind goed in beeld heeft? Dan zijn we op zoek naar jou!

DE LOCATIE

Op locatie de Kubus bieden we op doordeweekse dagen ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding en in het weekend specialistische respijtzorg.

Ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding
We bieden jeugdigen een ‘tijdelijke’ ontwikkelplek waarbij we werken aan vaardigheden die nodig zijn om terug te kunnen keren in een reguliere setting, zoals een BSO/BSO+ of thuis. De jeugdigen komen na schooltijd waar in een huiselijke setting gewerkt wordt aan persoonlijke ontwikkelpunten naast de 4 algemene ontwikkelpunten: sociale vaardigheden, het groeien in zelfstandigheid, groepsvaardigheden en emotieregulatie.

Specialistische respijtzorg
Daarnaast bieden we in het weekend specialistische respijtzorg aan. Omdat de jeugdige bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen. Er ontstaat ruimte voor gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar.

DE BAAN

In samenwerking met collega’s ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilig pedagogisch leefklimaat dat de basis vormt voor de ontwikkeling van de jeugdigen. Je begeleidt jeugdigen zowel groepsgericht als individueel. Jij staat sterk in je schoenen en bent een stabiele factor tijdens hectische momenten. Je behoudt het overzicht, stemt goed af en past je benaderwijze aan naar wat de jeugdige nodig heeft. Dit alles doe je met een proactieve houding en een flexibele instelling waarbij in mogelijkheden denken voor jou normaal is. In de afstemming met ouders of collega’s ben je helder in je communicatie. Zowel mondeling als schriftelijk.

Als team ben je verantwoordelijk voor een aantal huishoudelijke en organisatorische taken. Het team staat open om elkaar feedback te geven en reflecteer je op je eigen handelen. Op deze manier houden we elkaar scherp.

JIJ

Kunt op autismevriendelijke wijze communiceren (neutraal en concreet) en hebt een autismevriendelijke houding. Je bent positief ingesteld, geduldig, zoekt naar mogelijkheden en gaat uit van kansen met respect voor de onmacht en onmogelijkheden. Verder:

  • Heb jij een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op mbo-niveau 4;
  • Heb of ben jij bezig met een relevante hbo-opleiding Social Work;
  • Ben jij SKJ geregistreerd en/of in het registerplein geregistreerd; (pre)
  • Heb jij kennis en ervaring in groepsbegeleiding met jeugdigen met autisme (pre);
  • Ben jij beschikbaar voor 0-7 uur per week. De uren worden in overleg vastgesteld;
  • Ben jij bereid om onregelmatige diensten te werken (ook slaapdiensten);
  • Ben jij in staat om goed zelfstandig te werken, maar ook in teamverband.

WIJ BIEDEN:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Het betreft een dienstverband voor 0-7 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 35 of functiegroep 40, afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau;
  • Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof en een aanvullende reiskostenvergoeding.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Nicky Schemkes via telefoonnummer 06-15486069.

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-32 (assistent) begeleider De Kubus.