Vacature - Ambulant Gezinsbegeleider Overijssel

Meer informatie

Joanne Jurries

06 15 56 83 76

of

Janette Zomer

06 15 28 23 77

Hé Ambulant Gezinsbegeleider! Heb jij kennis over autisme en gezinnen? Ben jij in staat om zowel het gezinsproces als het individuele kind goed in beeld te brengen? En wil je werken als Ambulant Gezinsbegeleider in de regio Zwolle? Dan zijn we op zoek naar jou! Lees snel verder.

ZO ZIET JOUW WERKDAG ERUIT

Als Ambulant Gezinsbegeleider bij Omega Groep, werk je vanuit onze visie: het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van de cliënt en hun gezin, door betekenisvolle ontmoetingen. Dit doe je door systeemgerichte begeleiding en behandeling te bieden aan kinderen met autisme en hun gezin, binnen de thuissituatie.

Je dag begint met een multidisciplinair overleg, waarbij je samen met ouders, school, de onderwijsconsulent en de gemeente meedenkt aan een plan waardoor je cliënt weer met plezier naar school kan. Hierna rijd je door naar een gezin waarbij je samen met ouders en kind verder spreekt over psycho educatie, volgens de methode Geef me de 5©. Ouders hebben hiermee inzicht gekregen in het gedrag van hun kind, vanuit autisme bekeken en kunnen komende week oefenen met de praktische tools die je ze hebt gegeven. Na dit gesprek ga je naar het hoofdkantoor in Zwolle, voor een periodiekoverleg met de gedragswetenschapper. In het periodiekoverleg staan jullie stil bij actuele inzichten en methodes rondom autisme en systeemgericht/contextueel werken. Samen bereid je een aankomend evaluatiegesprek met het gezin en de gemeente voor. Na het overleg werk je jouw mailbox bij, schrijf je je rapportages en voer je nog wat telefoontjes met samenwerkingspartners en verwijzers.

JOUW COLLEGA’S

Ons ambulante team biedt specialistische systeemgerichte begeleiding en behandeling bij autisme. We werken vanuit twee pijlers: autisme specialisme en systeemgericht/contextueel werken. Het team bestaat uit een negen ambulant gezinsbegeleiders, waarvan één PMT’er en één systeemtherapeut i.o., een gedragswetenschapper/systeemtherapeut i.o., een gedragsspecialist en een clustermanager

Het team is klein, betrokken en gepassioneerd voor gezinnen en autisme. Hoewel je veelal zelfstandig op pad bent, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd, hebben we regelmatig teamoverleg en maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid (zoals Yucel, SI en ACT) om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

DIT BEN JIJ

Van nature ben jij enthousiast, zelfstandig en in staat om een relatie op te bouwen met client en het gezin, het netwerk en andere betrokken. Bij voorkeur heb jij ervaring met het bieden van ondersteuning aan jeugdigen en gezinnen waarbij er sprake is van autisme en complexe problematiek. Daarnaast beschik jij over:

  • Een relevante zorg gerelateerde opleiding op hbo+ niveau (bijv. de opleiding IAG); 
  • Minimaal drie jaar werkervaring met de doelgroep autisme (scholing in de Geef me de 5 ® methodiek is een plus);
  • Minimaal drie jaar werkervaring met systeemgericht/contextueel werken;
  • Een SKJ-registratie, een rijbewijs en eigen vervoer.

EN DIT BIEDEN WIJ JOU

Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. Daarom hebben wij aandacht voor jouw vitaliteit en balans. Persoonlijk ontwikkeling staat bij ons centraal, daarom krijg je scholing in de methode ‘Geef me de 5©’, contextueel werken, intervisie en professionele begeleiding. Daarnaast krijg jij:

  • Een uitdagende en flexibele baan in de regio Overijssel en Noordwest-Gelderland waarin je zelf je agenda beheert;
  • Je krijgt een contract voor 24 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd en een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 50;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

ELKAAR ONTMOETEN

Ben je enthousiast geworden van deze functie als ambulant gezinsbegeleider? Herken jij je in dit profiel? En heb je interesse? Verstuur jouw sollicitatie naar iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-134 Ambulant Gezinsbegeleider Overijssel.

Is solliciteren nog een stap te vroeg? Bel met clustermanager Joanne Jurries via 06 15 56 83 76 of gedragswetenschapper Janette Zomer via 06 – 15 28 23 77 voor meer informatie. Wil je de organisatie en de vacature eerst beter leren kennen? Dan nodigen we je graag onder het genot van een bak koffie uit voor een vrijblijvende kennismaking.