Vacature - Ambulant begeleider voor WMO in regio Hardenberg voor 24-36 uur per week

Meer informatie

Gerjanne Hoorn

06-23031655

of

Geesje Haven

06-21492628

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Dit willen wij ook voor de inwoners van de gemeente Hardenberg betekenen en vanuit samenwerking de passende hulp en ondersteuning bieden.

Vanwege uitbreiding in onze ambulante dienstverlening zoeken we een ambulant begeleider WMO (24-36 uur per week). Wil jij cliënten begeleiding bieden gericht op het bevorderen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid en denk jij in mogelijkheden? Lees dan snel verder. We kijken naar je uit!

DE BAAN

Je begeleidt volwassen cliënten in de thuissituatie en binnen de leefomgeving volgens het ondersteuningsplan, waardoor cliënten ondersteund worden en een bijdrage aan hun levenskwaliteit ervaren. De hulpvragen hiervoor zijn divers waarbij het accent ligt op zelfredzaamheid en participatie bij cliënten met o.a. een lichte tot matig complexe hulpvraag in verband met een beperking, chronische psychische of psychosociale problemen. Je werkt vanuit de visie en onder andere aan het ontwikkelen van zelfredzaamheid, veiligheid en structuur in het dagelijks leven. Je stelt een ondersteuningsplan op en rapporteert na ieder bezoek op de doelen. Je stemt af met de betrokken (in- en externe) hulpverleners en bent als aanspreekpunt beschikbaar. Je hebt waar nodig contact met het sociale wijkteam en betrekt het netwerk/voorveld van de cliënt bij de zorg.

De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. De begeleidingsmomenten vinden in overleg vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

HET TEAM

Het betreft een nieuw te vormen team waarin we collegiale betrokkenheid nastreven en het er om gaat wie jij bent. Er zijn andere ambulante teams beschikbaar om kennis te en daarnaast kan je terugvallen op de clustermanager en de gedragswetenschapper die verbonden zijn aan het team. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

JIJ:

  • Bent in het bezit van een diploma van een relevante (maatschappelijke) zorg opleiding op minimaal mbo-niveau 4;
  • Hebt relevante werkervaring, kennis van de sociale kaart en de doelgroep;
  • Bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Kunt goed zelfstandig werken;
  • Beschikt over een rijbewijs en een auto.

WIJ BIEDEN:

Dit is een baan vol afwisseling en vrijheid waarin je het verschil kunt maken. Het betreft een dienstverband van minimaal 24 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (€ 2.236,- tot € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime dienstverband). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ontwikkelmogelijkheden, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof, een aanvullende reiskostenvergoeding en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

ONMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Gerjanne Hoorn (06-23031655) of met Geesje Haven (06-21492628).

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar werkenbij@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-95 ambulant begeleider WMO Hardenberg. Dit betreft vanwege uitbreiding een doorlopende vacature. De eerste gesprekken worden in november gepland.