Vacature - Ambulant begeleider Jeugd Noord-Veluwe 24 – 32 uur

Meer informatie

Barbara Velthoven

Clustermanager

06 82 04 46 28

of (vanaf 5 (juni)

Arian Holtland

Clustermanager

06 51 53 71 07

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit. 

Heb jij ervaring als ambulant jeugdhulpverlener en in het bezit van een hbo-diploma Social Work en een SKJ-registratie? Voor ons ambulante team op de Noord-Veluwe (werklocatie Nunspeet) zijn we op zoek naar een collega voor 24 tot 32 uur per week.

DE BAAN

Je biedt ambulante hulp aan (gezin-)systemen met jeugdigen, waarbij sprake is van enkelvoudige en/of complexe opvoed- en opgroeiproblemen. De hulpvragen hiervoor zijn divers, onder andere ASS-problematiek, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Je werkt systemisch en oplossingsgericht. Je helpt jeugdigen en hun ouders om zich optimaal te ontwikkelen en te ontdekken hoeveel ze zelf kunnen. Je werkt nauw samen met het hele gezin, het netwerk, informele ondersteuning en het onderwijs. Samen zoek je naar passende oplossingen en versterk je de eigen mogelijkheden van het systeem rondom de client. We werken nauw samen met de lokale toegangsmedewerkers van de zeven gemeenten in de regio, zie ook: Jeugdhulpregio.

HET TEAM

Het ambulante team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

WIE BEN JIJ?

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat nodig is binnen het systeem van de client. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om een relatie op te bouwen met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals onderwijs, informele ondersteuning en/of een andere zorgaanbieder. Je bent leergierig en gewend om te reflecteren op je eigen handelen. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van ons groeiende team. Verder:

 • Je hebt een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op hbo-niveau (bijvoorbeeld SPH, MWD, of Pedagogiek).
 • Het is een pré als je in het bezit bent van een HBO+ opleiding IAG, VIB, IPG ofwel de bereidheid om één van deze opleidingen te volgen.
 • Je bent SKJ-geregistreerd (of voor-aangemeld) als jeugdzorgwerker bij het SKJ.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS-, LVB-, psychosociale- en/of persoonlijkheidsproblematiek.
 • Je bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld.
 • Je sluit aan bij de agenda van de jeugdige en het gezin en je bent bereid om, indien nodig, buiten kantoortijden te werken.
 • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

WIJ BIEDEN:

 • Je krijgt een contract voor 24-32 uur per week (nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (tot € 3.640,- bruto o.b.v. fulltime) of indien je een HBO+ opleiding hebt afgerond functiegroep 50 (tot € 4.019,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband).
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd van één jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vaste overeenkomst.
 • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling, reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.
 • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONTMOETEN

Wil je meer weten? Neem gerust telefonisch of via WhatsApp contact op met clustermanager Barbara Velthoven via 06 82 04 46 28.

Vanwege vakantie, vanaf 5 juni contact opnemen met Arian Holtland 06 51 53 71 07

Heb je interesse? Wat leuk! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en CV via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-78 Ambulant begeleider Noord-Veluwe.