Vacature - Ambulant begeleider Jeugd Friesland 24 tot 32 uur

Meer informatie

Myrthe Douma

Regiomanager

06-22319985

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan levenskwaliteit.

In de regio Friesland zijn wij wegens uitbreiding op zoek naar een enthousiaste Ambulant Begeleider Jeugd (24-32 uur per week). Ben jij een ervaren SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinshulpverlener die het mooie uitdaging zou vinden kwaliteitszorg voor de jeugd in Friesland verder te ontwikkelen? Lees dan snel verder!

DE BAAN

Als ambulant begeleider gespecialiseerd in vraagstukken rondom jeugd- en opvoedhulp bied je intensieve begeleiding en behandeling in de thuissituatie van cliënten. Alhoewel je misschien ook wel eens een WMO-vraag oppakt richt jij je vooral op het bieden van Jeugdhulp. Vaak is er sprake van een combinatie van problemen op meerdere levensgebieden, tezamen met vragen rondom opvoeding en veiligheid. Jij bent beschikbaar voor het gezin en werkt vanuit onze visie. Vanuit de opvatting dat contact de basis vormt voor samenwerking en gezinnen kunnen veranderen ga je aan de slag met het vergroten van zelfsturing en oplossingen die werken. Je bent gericht op dat wat bij het gezin past, op het versterken van krachten en mogelijkheden en het werken aan nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag. Je weet dat problemen nooit op zichzelf staan en dat gedrag altijd een relatie heeft met de context waarin iemand leeft, daar heb jij aandacht voor. Het verbeteren van de communicatie en onderlinge relaties is een belangrijke focus in jouw werk. Je maakt samen met het gezin een ondersteuningsplan, rapporteert op de gestelde doelen en evalueert regelmatig samen met je client(en). Je werkt methodisch en hebt gedurende het ondersteuningstraject contact met mensen die een belangrijke bijdragen kunnen leveren, met samenwerkingspartners en met verwijzers. De begeleidingsmomenten vinden vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

HET TEAM

Het ambulante team in de regio Friesland is nog in ontwikkeling. Momenteel valt Friesland nog onder andere regio’s van Omega Groep, maar gezien toekomstige activiteiten in deze regio bouwen we aan een nieuw team. We zoeken naar betrokken en gedreven nieuwe collega’s, die er samen wat van willen maken. Hoewel je veelal zelfstandig op pad bent, werken we aan mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en zal er regelmatig teamoverleg plaatsvinden. We vinden het belangrijk dat collega’s elkaar helpen en waar nodig gebruikmaken van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Je valt onder verantwoordelijkheid van een Clustermanager en inhoudelijk ontvang je ondersteuning en begeleiding van een Gedragswetenschapper.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een relevante zorg gerelateerde opleiding op hbo-niveau afgerond, pré is een aanvullende opleiding in een relevante erkende methodiek, zoals IAG, VHT of vergelijkbaar;
  • Je bent SKJ-geregistreerd;
  • Je hebt ervaring met het bieden van ondersteuning aan jeugdigen en gezinnen waarbij er sprake is van complexe problematiek;
  • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 28 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.
  • Je sluit aan bij de agenda van de jeugdige en het gezin en je bent bereid om, indien nodig, buiten kantoortijden te werken.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

  • Werken vanuit de visie en vanuit wie je als mens bent staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom bieden we je een visietraining en de training Contextueel Werken.
  • We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een contract voor de duur van een jaar voor 24-32 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (tot € 3.640,- bruto o.b.v. fulltime). Bij goed functioneren wordt het contract verlengd voor onbepaalde tijd;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals scholing, een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling, laptop en telefoon en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

ONTMOETEN

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw sollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-65 Ambulant Begeleider Jeugd Friesland.

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Bel of app met Regiomanager Myrthe Douma, tel: 06-22319985.