Vacature - Ambulant begeleider in regio Zwolle voor 24-32 uur per week

Meer informatie

Kim Koerhuis

Clustermanager

06 22 01 13 11

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

In regio Zwolle hebben we een mooie vacature voor ambulant begeleiders (24-32 uur per week). Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in de thuissituatie? Lees dan snel verder!

DE BAAN

Als ambulant begeleider ga je in de thuissituatie werken waarbij je de cliënt, de ouders en/of het kind begeleiding biedt. Er is vaak sprake van een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en de cliënten hebben daarvoor een Jeugdzorg- of WMO-beschikking. Je bent beschikbaar, werkt vanuit onze visie en onder andere aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen het gezin en het dagelijks leven. De hulpvragen hiervoor zijn divers. Je maakt een ondersteuningsplan en rapporteert na ieder bezoek op de doelen. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de cliënt/ouders in de begeleiding.

De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. De begeleidingsmomenten vinden in overleg vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur. Je kunt in overleg ook ingezet worden bij de woensdagmiddag- of zaterdagmiddag-opvang.

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

HET TEAM

Het ambulante team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

WIE BEN JIJ?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op hbo-niveau;
  • Je bent SKJ-geregistreerd;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Je bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

WIJ BIEDEN:

Het betreft een dienstverband voor 24-32 uur per week (nader overeen te komen) met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.151,- tot € 3.289,- bruto o.b.v. fulltime). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase en een aanvullende reiskostenvergoeding.

ONMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Kim Koerhuis, Clustermanager. Ze is bereikbaar via 06 22 01 13 11.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Stuur uiterlijk zondag 19 december jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-70 ambulant begeleider Zwolle.