Vacature - Ambulant begeleider in regio Hardenberg voor 24-36 uur per week

Meer informatie

Gerjanne Hoorn

06-23031655

of

Geesje Haven

06-21492628

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Dit willen wij ook voor de inwoners van de gemeente Hardenberg betekenen en vanuit samenwerking de passende hulp en ondersteuning bieden.

Vanwege uitbreiding in onze ambulante dienstverlening zoeken we een ambulant begeleider (24-36 uur per week). Wil jij samen met ons verder bouwen aan kwalitatief goede begeleiding in deze regio? Lees dan snel verder. We kijken naar je uit!

DE BAAN

Je biedt ambulante hulp aan (gezin-)systemen met jeugdigen, waarbij sprake is van enkelvoudige en/of complexe opvoed- en opgroeiproblemen. De hulpvragen hiervoor zijn divers, onder andere ASS-problematiek, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Je helpt jeugdigen en hun ouders om zich te ontwikkelen en te ontdekken hoeveel ze zelf kunnen. Je werkt nauw samen met het hele gezin, het netwerk, informele ondersteuning en het onderwijs. Samen zoek je naar passende oplossingen en versterk je de eigen mogelijkheden van het systeem rondom de cliënt.

HET TEAM

Het betreft een nieuw te vormen team waarin we collegiale betrokkenheid nastreven en het er om gaat wie jij bent. Er zijn andere ambulante teams beschikbaar om kennis te en daarnaast kan je terugvallen op de clustermanager en de gedragswetenschapper die verbonden zijn aan het team. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat nodig is binnen het systeem van de cliënt. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om een relatie op te bouwen met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals onderwijs, informele ondersteuning en/of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van ons groeiende team.

Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

JIJ:

  • Hebt een (maatschappelijke) zorg gerelateerde opleiding afgerond op hbo-niveau (bijvoorbeeld SPH, MWD, of Pedagogiek);
  • Bent in het bezit bent van een HBO+ opleiding IAG, VIB, IPG of bent bereid om één van deze opleidingen te volgen;
  • Bent SKJ-geregistreerd (of voor-aangemeld) als jeugdzorgwerker bij het SKJ;
  • Hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS-, LVB-, psychosociale- en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Bent beschikbaar voor 24 tot 36 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Sluit aan bij de agenda van de jeugdige en het gezin en bent bereid om, indien nodig, buiten kantoortijden te werken;
  • Beschikt over een rijbewijs en een eigen auto.

WIJ BIEDEN:

Dit is een baan vol afwisseling en vrijheid waarin je het verschil kunt maken. Het betreft een dienstverband van minimaal 24 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.381,- tot € 3.452,- bruto o.b.v. fulltime dienstverband). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof, een aanvullende reiskostenvergoeding en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Gerjanne Hoorn (06-23031655) of met Geesje Haven (06-21492628).

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar werkenbij@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-94 ambulant begeleider Hardenberg. Dit betreft vanwege uitbreiding een doorlopende vacature. De eerste gesprekken worden in november gepland.