Vacature - Ambulant begeleider in Groningen voor 24 uur per week

Meer informatie

Agnes van der Horst

Regiomanager

0503180499

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

In regio Groningen hebben we een mooie vacature voor een ambulant begeleider (24 uur per week). Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in de thuissituatie? Lees dan snel verder!

DE BAAN

In deze baan ga je cliënten begeleiden in het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in het dagelijkse leven, veelal in de thuissituatie. De hulpvragen hiervoor zijn divers. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de cliënt/ouders in de begeleiding. De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school.

De begeleidingsmomenten stem je af met de cliënt. Voor iedere cliënt maak je een ondersteuningsplan en rapporteer je na het bezoek op de doelen.

DE CLIENTEN

De cliënten die je gaat begeleiden hebben een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en hebben daarvoor een WMO- of Jeugdzorgbeschikking. Je gaat werken met (jong-)volwassenen, of in de gezinssituatie waarbij je de ouders en/of het kind begeleiding biedt.

HET TEAM

Het team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

De leidinggevende is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

WIE BEN JIJ?

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je bent beschikbaar en werkt vanuit onze visie. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, het netwerk en andere betrokkenen zoals de werkgever of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team. Verder:

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op hbo-niveau;
  • Je bent SKJ-geregistreerd of hebt de mogelijkheid om deze via een praktijkprogramma te behalen;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Je bent beschikbaar voor 24 uur per week;
  • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

WIJ BIEDEN:

Het betreft een dienstverband voor 24 uur per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.151,- tot € 3.289,- bruto o.b.v. fulltime). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase, aanvullende reiskostenvergoeding en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

ONMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Regiomanager Agnes van der Horst. Ze is bereikbaar via 0503180499.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! Stuur uiterlijk zondag 23 januari jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-01 ambulant begeleider Groningen.

De sollicitatiebijeenkomst/-gesprekken worden gepland op woensdag 26 januari.