Vacature - Ambulant Begeleider Almere 24 tot 32 uur

Meer informatie

Richard Kempen

Clustermanager

06 26 89 80 52

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Vanwege groei hebben we een vacature voor Ambulant begeleider (24-32 uur) in de regio Almere.  Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen gezinssituaties? Lees dan snel verder!

DE BAAN

Als ambulant begeleider ga je aan de slag in een regio Almere. Je gaat met name werken in de gezinssituatie waarbij je de ouders en/of het kind begeleiding biedt. Er is sprake van een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en de cliënt heeft daarvoor een WMO- of Jeugdzorgbeschikking. Je past je begeleiding aan op de behoefte van de cliënt. Je kunt hierbij denken aan begeleiding op school, binnen het gezin, aan de ouders of bijvoorbeeld structuurbegeleiding. Je taken zien er als volgt uit:

 • Samen met de jongere en zijn/haar netwerk stel je een zorgplan op;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de doelstellingen uit het zorgplan;
 • Je rapporteert en bespreekt de voortgang met betrekking tot het zorgplan en na overleg met clustermanager en/of behandelaar stel je het zorgplan waar nodig bij;
 • Je realiseert samen met de andere (persoonlijk) begeleiders een pedagogisch opvoedingsklimaat;
 • Je onderhoudt als eerste aanspreekpunt contact met alle betrokkenen, zoals gezin, school en andere instanties met als doel het realiseren van een steunend netwerk;
 • Je legt verbinding tussen verschillende netwerkpartners die betrokken zijn bij de jeugdige en het systeem.

Er is veel aandacht voor een goede matching. Daarom wordt er bij aanmelding van een nieuwe cliënt gekeken of er een wederzijdse match is tussen jouw kwaliteiten en mogelijkheden en het profiel van de cliënt. Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

HET TEAM

Het team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

JIJ:

 • Hebt een relevante afgeronde opleiding op hbo-niveau;
 • Bent in het bezit van een SKJ-registratie of hebt de mogelijkheid deze te behalen;
 • Hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
 • Bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
 • Beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

WIJ BIEDEN:

Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans. Je krijgt een dienstverband van 24 tot 32 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris volgens de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.605,- tot € 3.640,- bruto o.b.v. fulltime). Daarnaast krijg je een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase en een aanvullende reiskostenvergoeding.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Richard Kempen via 06 26 89 80 52.

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! We ontvangen dan graag uiterlijk Maandag 29 mei jouw sollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl o.b.v. 2023-69 Ambulant begeleider Almere. De gesprekken zullen plaatsvinden op Maandag 5 of donderdag 8 juni

Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte uitgenodigd om te solliciteren. We ontvangen graag uiterlijk zondag 29 mei 2023 jouw sollicitatie iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-69 Ambulant Begeleider Almere.

Je hoort kort na de sluitingsdatum of je hiervoor wordt uitgenodigd.