Ambtelijk secretaris bij de ondernemingsraad voor 10-14 uur per week

Meer informatie

Emmo Doornbos (edoornbos@omegagroep.nl)

Jenneke Spijker (Jspijker@omegagroep.nl)

OR-leden

Voor onze Ondernemingsraad zijn wij op zoek naar een ervaren Ambtelijk Secretaris (10-14 uur per week) die samen met ons de Ondernemingsraad wil gaan optimaliseren 

DE BAAN

Als Ondernemingsraad van Omega Groep zetten we ons in om personeel te vertegenwoordigen met in ogenschouw de gezonde en in ontwikkeling zijnde organisatie. Vanuit deze missie willen we mee weten, meedenken, mee doen en meebeslissen. We ontwikkelen ons in de professionalisering. De visie van onze organisatie is in deze een belangrijk uitgangspunt.   

 In de functie van Ambtelijk Secretaris ben je de rechterhand van de Ondernemingsraad van Omega Groep. Je werkt nauw samen met de voorzitter van de OR. Met jouw kennis en ervaring lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de OR. Je ondersteunt het proces van de medezeggenschap vanuit de OR met secretariële-, organisatorische- en beleidsmatige werkzaamheden, waaronder: 

 • Bewaking van de naleving van wetten, procedures en afspraken op het gebied van medezeggenschap, urgentie beoordelen en (dreigende) afwijkingen overleggen; 
 • Organiseren van vergaderingen; 
 • Zorgdragen voor verslaglegging en actiepunten bewaken; 
 • Organiseren van verkiezingen en scholing van OR-leden; 
 • Fungeren als contactpersoon voor de OR; 
 • OR-leden adviseren over de aanpak bij te behandelen onderwerpen en het (schriftelijk) verwoorden van standpunten; 
 • Een bijdrage leveren aan het beleidsplan en de adviezen van de OR; 
 • Opstellen, uitvoeren en verspreiden van het concept-jaarverslag; 
 • Adviseren met betrekking tot de afhandeling van zaken waarbij gestelde termijnen en procedures bewaakt worden; 
 • Zorgdragen voor de introductie en het inwerken van nieuwe leden; 
 • Verzorgen van inkomende en uitgaande OR-correspondentie; 
 • Signaleren van ontwikkelingen binnen de organisatie en deze vertalen naar het medezeggenschapskader. 

 Je hebt een actieve rol in het optimaliseren van de medezeggenschap binnen Omega Groep. Dit doe je door de voorzitter en de leden te begeleiden in hun rol, maar ook door de processen en het beleid rondom medezeggenschap zo vorm te geven dat de OR in een vroeg stadium van de besluitvorming is aangesloten. Hierbij ondersteun je met tact en sensitiviteit. Je kunt goed zelfstandig werken en stelt je onafhankelijk op.  

OMEGA GROEP

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. We zijn een zorgorganisatie en bieden groepswonen, begeleid zelfstandig wonen, ambulante begeleiding, wonen in gezinshuizen, verblijf in logeergezinnen en dagbesteding. Met zo’n 600 medewerkers streven we ernaar dat iedere cliënt zorg op maat krijgt.  

WIE BEN JIJ?

 • Je hebt kennis op hbo-niveau, aangevuld met de opleiding ‘ambtelijk secretaris leergang 1’ en de bereidheid om de opleiding ‘ambtelijke secretaris niveau 2’ te gaan volgen; 
 • Je hebt enkele jaren ervaring binnen een soortgelijke functie; 
 • Je hebt kennis van en volgt de ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving; 
 • Je bent beschikbaar voor 10-14 uur per week, in ieder geval maandagochtend en donderdagochtend. De overige tijden gaan in overleg.  

WIJ BIEDEN*

Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans. Het betreft een dienstverband van 10-14 uur per week (nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase, thuiswerkregeling en een aanvullende reiskostenvergoeding.  

ONTMOETEN

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust eens contact op met OR-leden Emmo Doornbos (edoornbos@omegagroep.nl) en Jenneke Spijker (Jspijker@omegagroep.nl) om meer te weten te komen over de functie, de OR en Omega Groep.     

 Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte uitgenodigd om te solliciteren. We ontvangen graag uiterlijk zondag 8 mei jouw cv en motivatiebrief op vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2022-28 Ambtelijk Secretaris OR. De gesprekken worden gepland op donderdagmiddag 12 mei. Je hoort kort na de sluitingsdatum of je hiervoor wordt uitgenodigd.  

* De functie kan zowel in loondienst als op opdrachtbasis worden ingevuld.