Vacature - Gedragswetenschapper voor ambulante begeleiding in regio Hardenberg voor 24-36 uur per week

Meer informatie

Gerjanne Hoorn

06-23031655

of

Geesje Haven

06-21492628

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Dit willen wij ook voor de inwoners van de gemeente Hardenberg betekenen en vanuit samenwerking de passende hulp en ondersteuning bieden.

Vanwege uitbreiding in onze ambulante dienstverlening zoeken we een gedragswetenschapper (24-36 uur per week). Wil jij naast de reguliere werkzaamheden vanuit jouw specialisme meedenken in de productontwikkeling en deskundigheidsbevordering binnen Omega Groep en de regio? Lees dan snel verder. We kijken naar je uit!

DE BAAN

Als gedragswetenschapper ben je samen met de clustermanager verantwoordelijk voor het team dat ambulante jeugdhulp en WMO begeleiding in de gemeente Hardenberg gaat uitvoeren. Je krijgt de kans om samen met de clustermanager en regiomanager het ambulante team in deze gemeente op te zetten en uit te breiden. Het team biedt ondersteuning aan cliënten en het netwerk, waarbij o.a. problematiek speelt zoals; een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Als gedragswetenschapper ben je goed op de hoogte van de cliënten en hun hulpvragen. Je houdt de vinger aan de pols, terwijl ook de medewerkers je benaderen met diverse vragen. Goed kunnen uit- en doorvragen, praktisch meedenken, out of the box, maar ook vanuit onze visie is essentieel. Jouw functie bestaat o.a. uit de volgende taken:

 • Coaching, advisering en werkbegeleiding aan medewerkers (en cliënten);
 • Volgen en bespreken van de voortgang van de begeleiding/behandeling, het ondersteuningsplan en de risico inventarisatie. Waar nodig ondersteun je de begeleiders bij het schrijven van deze ondersteuningsplannen, de inzet van passende interventies en bespreekt deze met alle betrokkenen;
 • Bij jeugd- en opvoedhulp ben je betrokken bij de behandeling en begeleiding en voert al dan niet diagnostiek en behandeling uit, variërend van lichte tot ernstige ontwikkelings- en gedragsproblematiek;
 • Je bent (in)direct betrokken bij de intake en bezoekt indien nodig het gezin;
 • Teamoverleg waarbij je de regierol pakt op inhoud o.a. versterken van het werken vanuit de visie, richtlijnen jeugdhulp, meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld, relatie met het voorveld, gebruikte methodieken etc.;
 • Het zorgen voor deskundigheidsbevordering, zelf door inhoudelijke thema’s (klinische lessen) in het teamoverleg of regelen via externe organisaties.

JIJ:

 • Beschikt over een diploma van een afgeronde WO-opleiding richting orthopedagogiek of psychologie. Een GZ-opleiding is een pré.
 • Bent SKJ of BIG geregistreerd;
 • Hebt ervaring met zowel jeugd als volwassenen met LVB, psychische stoornis en/of (ernstig) probleemgedrag;
 • Hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen;
 • Beschikt over veerkracht en bent positief ingesteld, je denkt vanuit mogelijkheden;
 • Kunt procesmatig denken, doorpakken en laat je niet opslokken door de waan van de dag;
 • Kunt op een liefdevolle manier begrenzen met humor en een knipoog.

WIJ BIEDEN:

Dit is een baan vol afwisseling en vrijheid waarin je het verschil kunt maken. Het betreft een dienstverband van 24-36 uur per week met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van opleiding en ervaring zal de inschaling plaatsvinden in functiegroep 60 of 65. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget van € 1.000,- per jaar in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof, een aanvullende reiskostenvergoeding en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Gerjanne Hoorn (06-23031655) of met Geesje Haven (06-21492628).

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar werkenbij@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-22 gedragswetenschapper Hardenberg. Dit betreft vanwege uitbreiding een doorlopende vacature. De eerste gesprekken worden in januari gepland.