Vacature - Ambulant begeleider voor WMO-cliënten in regio Almere voor minimaal 24 uur per week

Meer informatie

Jennifer

Clustermanager

06 12 09 39 50

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

In regio Almere hebben we vanwege groei een mooie vacature voor meerdere ambulant begeleiders (min. 24 uur per week) voor de WMO. Wil jij cliënten begeleiden in de thuissituatie en zo een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit? Lees dan snel verder!

DE BAAN

Als ambulant begeleider begeleidt je (jong-)volwassenen in de thuissituatie en/of op locaties volgens het ondersteuningsplan, waardoor cliënten ondersteund zijn en een bijdrage aan hun levenskwaliteit ervaren. Er is vaak sprake van een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en de cliënten hebben daarvoor een WMO-beschikking. Je werkt vanuit de visie en onder andere aan het ontwikkelen van zelfredzaamheid, veiligheid en structuur in het dagelijks leven. De hulpvragen hiervoor zijn divers. Je stelt een ondersteuningsplan op en rapporteert na ieder bezoek op de doelen. Je stemt af met de  betrokken (in- en externe) hulpverleners en bent als aanspreekpunt beschikbaar. Je hebt waar nodig contact met WMO-consulenten voor een passende beschikking en betrekt het netwerk en betroken hulpverleners van de cliënt bij de zorg.
In het ambulante team werken ook collega’s met een SKJ-registratie. Soms ondersteun je samen met deze collega’s gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar.

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. De begeleidingsmomenten vinden in overleg vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

HET TEAM

Het ambulante team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen. We hebben oog voor de cliënt maar óók voor elkaar.

WIE BEN JIJ?

  • Je bent in het bezit van een diploma van een relevante (maatschappelijke) zorg opleiding op mbo-niveau 4.
  • Je hebt relevante werkervaring, kennis van de sociale kaart en de doelgroep.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld.
  • Je kunt goed zelfstandig werken.
  • Je beschikt over een rijbewijs en een auto.

WAT BIEDEN WE JOU?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
  • Je krijgt een contract voor minimaal 24 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 40 (max. € 3.154,- bruto o.b.v. fulltime).
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling, reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining en contextuele training.

ONMOETEN

Wil je solliciteren? Leuk! We ontvangen graag jouw sollicitatie via iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-21 Ambulant begeleider WMO.

We werven net zo lang door tot we het team compleet hebben. Als je sollicitatie onze interesse heeft gewekt dan nemen we binnen een aantal werkdagen contact met je op voor het inplannen van een kennismaking.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met clustermanager Jennifer via 06 12 09 39 50.