Vacature - Ambulant begeleider in regio Noordoostpolder voor 24 tot 32 uur per week

Meer informatie

Tanja Hoofd

06 12 96 66 29

of

Anita Nugter

06 20 07 73 01

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Vanwege groei zoeken we een nieuwe collega (24 tot 32 uur per week) voor ons ambulante team in regio Noordoostpolder. Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen gezinssituaties? Lees dan snel verder!

DE BAAN

Jouw werk bestaat uit het begeleiden van de cliënten, veelal in de thuissituatie en soms op een andere locatie. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de cliënt/ouders in de begeleiding. In overleg plan je zelf de begeleidingsafspraken in. De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. Er is veel aandacht voor een goede matching. Daarom wordt er bij aanmelding van een nieuwe cliënt gekeken of er een wederzijdse match is tussen jouw kwaliteiten en mogelijkheden en het profiel van de cliënt.

Voor iedere cliënt maak je een ondersteuningsplan en rapporteer je na ieder bezoek op de doelen. Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper. Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

De begeleidingsmomenten vinden vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

DE CLIENTEN

De cliënten die je gaat begeleiden hebben een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en hebben daarvoor een WMO- of Jeugdzorgbeschikking. Je gaat met name werken in de gezinssituatie waarbij je de ouders en/of het kind begeleiding biedt. Je bent voor het gezin/ de cliënt beschikbaar, werkt vanuit onze visie en onder andere aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen het gezin. Je helpt bij het overzichtelijk maken en houden van het dagelijks leven. De hulpvragen hiervoor zijn divers.

HET TEAM

Het team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

JIJ:

  • Hebt een relevante zorggerelateerde afgeronde opleiding op hbo-niveau;
  • Bent SKJ geregistreerd;
  • Hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans. Je eigen vitaliteit is een terugkerend en normaal gespreksonderwerp.
  • Je krijgt een contract voor 24-32 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.381,- tot € 3.452,- bruto o.b.v. fulltime).
  • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.
  • We vinden het belangrijk dat je een stevige basis krijgt voor het werken vanuit de visie. Daarom krijg je een visietraining, contextuele training en een training oplossingsgericht werken.

ONTMOETEN

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met clustermanager Tanja Hoofd (06 12 96 66 29) of Anita Nugter (06 20 07 73 01).

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur uiterlijk zondag 22 januari 2023 jouw motivatiebrief en cv naar  iksolliciteer@omegagroep.nl onder vermelding van 2023-06 Ambulant begeleider Noordoostpolder. Op woensdag 25 januari 2023 staan gesprekken gepland. Je hoort binnen enkele werkdagen na jouw sollicitatie of je wordt uitgenodigd.