Woonbegeleider (woonlocatie Groningen 32-36 uur)

Durf jij echt verschil te maken in het leven van anderen?

Dan vragen we jou te solliciteren naar de functie van:

Woonbegeleider voor 32-36 uur

op een woonlocatie in Groningen

Organisatie:

Omega Groep is een groeiende organisatie die zorg biedt aan kinderen, jeugdigen, gezinnen en aan volwassenen met een beperking en/of psychiatrische problematiek. Wij bieden onder andere ambulante hulp, dagbesteding, logeer- en woonplekken.

Doelgroep:

De bewoners van de locatie zijn jongeren en jongvolwassenen waarbij sprake is van gevarieerde problematiek; van licht verstandelijk beperkt tot psychiatrische problematiek. De bewoners hebben een eigen appartement en kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de medewerkers. Er is een gezamenlijk appartement van waaruit de medewerkers ondersteuning en begeleiding bieden. Er zijn slaap- en avonddiensten.

Begeleidingsstijl:

Wij vragen een proactieve werkhouding, dat betekent samen met de bewoners optrekken d.m.v. het delen van mooie en minder mooie momenten, je nadrukkelijk met elkaar bemoeien op alle levensgebieden, samen plezier beleven. Hiervoor is het nodig om elkaar met grote regelmaat te ontmoeten. Binnen de locaties werk je als begeleider in deze ontmoeting vanuit je gevoel, dat wordt gevormd vanuit je intuïtie, je kennis van de bewoner en je kunde. Er wordt gewerkt vanuit het idee van “samenleven met elkaar”, omdat wij geloven dat leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Er wordt een appèl gedaan op de relatie tussen de cliënt en de begeleider. Vanuit deze relatie mag je je met elkaar bemoeien en iets vinden van de keuzes die iemand maakt. Wij delen in het leven van de bewoner op alle levensgebieden en bespreken deze ook, ook wanneer dit ongemakkelijk is voor jezelf of de bewoner.

Wij zoeken iemand die:

  • zich aangesproken voelt en zich herkent in bovengenoemde begeleidingsstijl.
  • gemakkelijk gesprekken aangaat over uiteenlopende zaken.
  • zijn mening durft te geven en dat ook doet.
  • kan inspireren, relativeren en analyseren.
  • een afgeronde SPH, MWD, SPW 4 opleiding heeft, of deze studie volgt.
  • bereid is wisselende diensten te draaien, inclusief slaapdiensten en weekenddiensten.

Wij bieden:

  • Een contract voor de duur van 1 jaar per 1 september 2018, indien mogelijk liefst eerder, met kans op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.
  • Een functie die is ingedeeld conform de Cao gehandicapten zorg.
  • Aanvullende regeling voor woon-werk verkeer.
  • Een prettige werkomgeving waar jij je talenten kunt gebruiken en waar collega’s altijd bereid zijn elkaar te helpen.

Lijkt het jou boeiend om verschil te maken in het leven van deze bewoners, stuur dan je reactie voor 1 augustus 2018 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De gesprekken vinden vermoedelijk plaats in de week van 6 augustus 2018.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.