Woonbegeleider (voor een woonlocatie in het centrum van Lelystad)

 

Durf jij echt verschil te maken in het leven van anderen?
Dan vragen we jou te solliciteren naar de functie van:


Woonbegeleider
(voor een woonlocatie in het centrum van Lelystad)Organisatie:

Omega Groep is een groeiende organisatie die zorg biedt aan kinderen, jeugdigen, gezinnen en aan volwassenen met een beperking en/of psychiatrische problematiek. Wij bieden onder andere ambulante hulp, dagbesteding, logeer- en woonplekken. Voor één van onze woonlocaties in Lelystad zoeken wij een woonbegeleider voor 28 uur per week.


Functieomschrijving:

De begeleider is, in overeenstemming met de missie en visie van Omega Groep, in staat een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van onze cliënten. De ondersteuning bestaat uit het samen optrekken, het delen van mooie en minder mooie momenten, je nadrukkelijk met elkaar bemoeien op alle levensgebieden en het samen plezier beleven. Hiervoor is het nodig om elkaar met grote regelmaat te ontmoeten. Binnen de woonlocatie werk je als begeleider in deze ontmoeting vanuit je gevoel, dat wordt gevormd op basis van je intuïtie, je kennis van de bewoner en je kunde. Er wordt gewerkt vanuit het idee van “samenleven met elkaar”, omdat we geloven dat het leven wordt verrijkt door het persoonlijk contact met mensen. Er wordt een appèl gedaan op de relatie tussen de cliënt en de begeleider. Vanuit deze relatie mag je je met elkaar bemoeien en iets vinden van de keuzes die iemand maakt. We delen in het leven van de bewoner op alle levensgebieden en bespreken deze ook, ook wanneer dit ongemakkelijk is voor jezelf of de bewoner.

Doelgroep:

De bewoners van de locatie zijn volwassenen waarbij sprake is van gevarieerde problematiek; van licht verstandelijk beperkt tot psychiatrische problematiek. De bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de medewerkers. Er is een gezamenlijk appartement van waaruit de medewerkers ondersteuning en begeleiding bieden. De medewerkers draaien slaap-, avonddiensten en een enkele keer een dagdienst.


Wij vragen:

Wij zoeken een woonbegeleider met werk- en levenservaring die stevig in zijn schoenen staat en ruime ervaring heeft met deze doelgroep. Je hebt kennis van systeemgericht en methodisch werken, bent flexibel en kunt relativeren. Verder verwachten we dat je goed kunt aansluiten bij wat de bewoners nodig hebben.


Wij bieden:

  • Een dienstverband van 28 per week
  • Een passend salaris
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg
  • Een dynamisch, gedreven en betrokken team

 

Sollicitatie:

Lijkt het jou boeiend om verschil te maken in het leven van deze bewoners, stuur dan je brief voor 10 juli 2018 naar Omega Groep, Postbus 40116, 8004 DC Zwolle of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kennismaking staat gepland op dinsdag 17 juli 2018. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met: Annet Visscher bereikbaar op 06-83706388


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.